Dvd
Engels

Billy Lynn's long halftime walk

Ang Lee (regisseur), Ben Fountain (naar het werk van), Kristen Stewart (acteur)
Een jonge Amerikaanse soldaat wordt tijdens zijn verlof in zijn vaderland als held behandeld, maar zijn herinneringen aan het oorlogsgeweld in Irak raakt hij niet kwijt.
Titel
Billy Lynn's long halftime walk
Regisseur
Ang Lee
Naar het werk van
Ben Fountain
Acteur
Kristen Stewart Chris Tucker Garrett Hedlund Vin Diesel Steve Martin Joe Alwyn
Componist
Jeff Danna Mychael Danna 1958-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels [e.a.]
EAN
8712609648898

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oorlogsdrama van Ang Lee (Life of Pi; Brokeback Mountain) naar een boek van Ben Fountain (vertaald als 'Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde'). De 19-jarige soldaat Billy Lynn (nieuwkomer Joe Alwyn) is in 2004 met verlof terug uit Irak, waar hij een verschrikkelijke veldslag meemaakte. Zijn divisie wordt tijdens een tournee door de VS als helden geëerd, met als hoogtepunt de spectaculaire halftime-show in Dallas van een grote American Football-wedstrijd tijdens Thanksgiving. Langzamerhand wordt door flashbacks duidelijk wat Billy en zijn collega's echt hebben meegemaakt. Owen Gleiberman (variety.com) noemt de film origineel, oprecht en spannend, met doordringende satire en een sterke hoofdrol. David Rooney (hollywoodreporter.com) schrijft dat de film grotendeels trouw blijft aan het boek, maar dat de satire minder hard is. Hij vindt het een fascinerende karakterstudie, met goede hoofd- en bijrollen, o.a. van Kristen Stewart als Billy's zus. Beiden vinden de vernieuwende technologi…Lees verder

Over Ang Lee

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

Ang Lee (Pingtung, 23 oktober 1954) is een filmregisseur uit Taiwan die tegenwoordig ook films maakt in Hollywood. Veel van zijn films belichten de strijd tussen traditie en modernisering.

Taiwanese films die gemaakt zijn na de jaren negentig, hebben vaak een thema dat wordt weergegeven in tragisch historisch realisme. Zijn films vormen een breuk met dit genre omdat ze vaak een luchthartige toon hebben.

In 2001 won hij een Academy Award voor beste niet-Engelstalige film met Crouching Tiger, Hidden Dragon. Met zijn film Brokeback Mountain wist hij in 2006 een Oscar voor beste regie binnen te slepen. Deze film won daarnaast prijzen in de categorie beste bewerkte script en beste originele muziek, maar liep in vijf andere categorieën de prijs mis. De Oscar voor beste regie won Lee in 2013 nogmaals, voor zijn film Life of Pi. Verder won Lee in zijn carrière drie keer een Golden Globe en vier keer een BAFTA. Op de filmfestivals van Berlijn en Ven…Lees verder op Wikipedia

Suggesties