Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn reizen

Angelina Jolie (auteur)
Dagboekaantekeningen waarin de Amerikaanse actrice, tevens ambassadrice voor UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, een beeld geeft van de situatie van vluchtelingen in onder meer Sierra Leone, Tanzania en Cambodja.
Onderwerp
Vluchtelingen
Titel
Mijn reizen
Auteur
Angelina Jolie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Notes from my travels
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2007
222 p., [16] p. pl.
Aantekening
Omslagondertitel: Ervaringen als ambassadrice van de vluchtelingenorganisatie UNHCR
ISBN
9789069748726

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie (1975) werd in augustus 2001 benoemd tot goodwillambassadrice voor de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). In die functie bezocht zij landen als Sierra Leone, Tanzania, Cambodja, Pakistan en Ecuador om daar de situatie van vluchtelingen te leren kennen en hulp te bieden. In dit boek zijn de dagboekaantekeningen van haar reizen opgenomen. Jolie geeft met haar boeiende verslag een beeld van de moeilijke situatie waarin vluchtelingen vaak verkeren. Velen van hen hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt, zijn slachtoffer geworden van oorlog en geweld en leven in armoede. Jolie toont een diepe betrokkenheid en compassie. Het voorwoord is van Ruud Lubbers, die ten tijde dat het boek in Amerika uitkwam nog Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties was. Met een katern zwart-witfoto's en kaarten.

Over Angelina Jolie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Angelina Jolie, geboren als Angelina Jolie Voight (Los Angeles, 4 juni 1975) is een Amerikaanse actrice. Ze won drie Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards, en een Oscar, voor haar rollen in George Wallace (1997), Gia (1998), en Girl, Interrupted (1999). Ze verwierf internationale bekendheid met haar rol als videogameheldin Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001) en vestigde zich als een van de bestbetaalde actrices in Hollywood met de Tomb Raider-sequel The Cradle of Life (2003).

Jolie bewees haar status als actiefilmster met Mr. & Mrs. Smith (2005) en Wanted (2008) – haar grootste kassuccessen tot op heden – en ontving lovende kritieken voor haar rollen in A Mighty Heart (2007) en Changeling (2008), waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Forbes benoemde haar tot Hollywoods bestbetaalde actrice in 2009, 2011 en 2013.

Naast haar acteercarrière is Jolie sinds 2001 a…Lees verder op Wikipedia