Boek
Nederlands

De Koran en de islam

Anita Ganeri (auteur)

De Koran en de islam

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte stukken tekst worden allerlei aspecten van de koran en de islam behandeld. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Koran
Titel
De Koran en de islam
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Qu'ran
Uitgever
Harmelen: Corona, 2003
28 p. : ill.
ISBN
90-5495-682-8
Plaatsingssuggestie
217.2 (SISO) Islam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief boek over het ontstaan en andere aspecten van de islam, over de profeet Mohammed en zijn leefwijze, over het ontstaan en de indeling van de koran en de koran in het dagelijks leven. Dus: wat de koran jou leert. Een deel uit een nieuwe serie waarin ook de bijbel, de tora, en de tipitaka (boeddhisme) aan bod komen. De informatie wordt heel helder, begrijpelijk en neutraal verteld, met een handige verklarende woordenlijst en register achter in de uitgave. Jammer dat niet vermeld wordt welke Nederlandse vertaling van de koranteksten gebruikt is. De vormgeving is levendig en modern, met ondermeer kleurenfoto’s, verschillende lettertypes, vele korte koranteksten en langs elke pagina versierde randen. Kleurige foto op de omslag van gesluierde moslimmoeder met gesluierde dochters. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia