Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In de sterren geschreven

Anita Ganeri (auteur), Andy Wilx (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
Volksverhalen en mythen uit de hele wereld over helden, goden, natuurverschijnselen en andere geheimen van het heelal. Met sfeervolle gestileerde kleurenillustraties met veel goud. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.
Titel
In de sterren geschreven
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Andy Wilx
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Star stories
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2019
96 p. : ill.
ISBN
9789047711360 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over de sterrenhemel zijn erg veel volksverhalen en mythen geschreven. In dit aantrekkelijk uitgevoerde boek zijn er 23 gebundeld. Er worden verhalen uit de hele wereld verteld over bekende goden en godinnen, maar ook over afschuwelijke monsters en moedige helden. Weer andere verhalen verklaren de wereld om ons heen. Schrijfster Anita Ganeri herschreef al deze teksten tot korte en bondige verhalen. Zeven verhalen zijn afkomstig van het oude Griekenland (o.a. Het gulden vlies), de overige uit Noord en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië en Oceanië. De schrijfster heeft een toegankelijke stijl: ze schrijft helder en voor een breed publiek. De uitgave is luxueus vormgegeven, met veelvuldig gebruik van goudopdruk op het omslag. In vrijwel alle gestileerde kleurenillustraties wordt gebruikgemaakt van goudkleuren. Het maakt de illustraties indringend en mysterieus. Juist daarom passen ze goed bij de tekst. Er zijn natuurlijk al veel bundelingen van mythes en verhalen, maar dit boek onde…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia