Boek
Nederlands

Dit is Zuid-Amerika

Anita Ganeri (auteur)
+1
Dit is Zuid-Amerika
×
Dit is Zuid-Amerika Dit is Zuid-Amerika

Dit is Zuid-Amerika

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over het continent Zuid-Amerika: geografie, bewoners, bezienswaardigheden, natuur, weer en milieu. Met kaarten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Latijns-Amerika
Titel
Dit is Zuid-Amerika
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
South America
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014 | Andere uitgaven
32 p. : ill.
ISBN
9789461752512 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Amerika 991 (SISO) Delen van de wereld (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het werelddeel Zuid-Amerka staat centraal in dit deel van de serie 'De continenten'*. Gestart wordt met een eenvoudige wereldkaart en een overzicht van Zuid-Amerika in getallen. Daarna komen in vogelvlucht de verschillende landen, de natuur, inwoners en beroemde plekken, sport en cultuur, stad en platteland langs. Elk onderwerp beslaat een dubbele bladzijde met twee grote kleurenfoto's. Bij elke foto staat een korte tekst van zo'n vier zinnen in een grote letter. Vetgedrukte woorden als delven, evenaar en anconda worden achterin uitgelegd. Kinderen zullen de betekenis van deze woorden niet altijd uit de context kunnen opmaken. Verder worden er veel geografische benamingen gebruikt. Dit alles heeft een vrij pittig taalgebruik tot gevolg. Achterin is er een pagina met weetjes en een quiz. De rubriek 'Meer weten' verwijst naar andere boeken en websites. Bevat ook een register. Stevig, handzaam boekje met een foto van de Amazone en van het carnaval voorop. De auteur is een bekroond Brits …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia