Boek
Nederlands

Honden

Anita Ganeri (auteur)
+1
Honden
×
Honden Honden
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leer van alles over honden. Hoe zien ze eruit? Welke hond past bij jou? Hoe houd je je hond gezond? Met veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Honden
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dogs
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789055666508 (hardback)
Plaatsingssuggestie
634.1 (SISO) Honden (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks 'Mijn eerste docu-boek : mijn huisdier'* vind je in dit deeltje alles wat je moet/wilt weten, voordat je aan een hond als huisdier begint. Na een aanschouwelijke uitleg over uiterlijk en lichaamsbouw komen groei en ontwikkeling tot en met de ouderdom aan bod, met aandacht voor de keuze van de hond (asiel), huisvesting, zindelijkheid, verzorging, beweging, dierenarts en opvoeding. Tot slot enkele praktische, nuttige tips en weetjes, een verklarend woordenlijstje van vetgedrukte woorden, verwijzingen naar naslagwerkjes en internetsites en een handig register. Overzichtelijke indeling in twaalf getitelde hoofdstukjes elk over een dubbele pagina aangevuld met duidelijk en herkenbaar gekleurd fotomateriaal. Begrijpelijk taalgebruik in groot schreefloos lettertype. De zinnen zijn af en toe onnodig lang of samengesteld. Stevig gebonden uitgave – bijna vierkant – met zwaar papier. Kleurenfoto van hond op het omslag. Geschikt voor toekomstige hondenliefhebbers of kinderen die een s…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties