Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

India

Anita Ganeri (auteur), Rachel Wright (auteur)
In korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's wordt informatie gegeven over India. Met recepten, knutselopdrachten en recepten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
India
Titel
India
Auteur
Anita Ganeri Rachel Wright
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
India
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2005
31 p. : ill.
ISBN
90-5566-124-4
Plaatsingssuggestie
India 992 (SISO) Landen I (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek gaat in vogelvlucht door India. Geprobeerd is zoveel mogelijk aspecten van dit op zes na grootste land van de wereld te beschrijven maar dit is ten koste gegaan van enige diepgang. Alleen algemene feiten en een aantal bekende attracties komen aan bod. De tekst is opgedeeld in kleine paragrafen waar kleurenfoto’s en tekeningen tussen zijn geplaatst om de tekst op te leuken. In kaders staan woordenlijstjes van de meest gangbare woorden (zonder de fonetische uitspraak) waarmee kinderen later een spel kunnen maken. De tekst bevat niet veel moeilijke woorden; ze worden meestal in de tekst uitgelegd. Tussen de hoofdstukken staan activiteiten beschreven zoals een maaltijd bereiden, een sari omknopen en stof verven. Vooral het ontbreken van kritische kanttekeningen is een minpunt. Zo komt in het hoofdstuk ‘Kunsten en ambachten’ het bewerken van stoffen voor sari’s en het weven van tapijten aan de orde. Op de bijbehorende foto’s staan kinderen afgebeeld die kinderarbeid verrichten. Hi…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia