Boek
Nederlands

Woeste woestijnen

Anita Ganeri (auteur), Mike Phillips (illustrator)
+1
Woeste woestijnen
×
Woeste woestijnen Woeste woestijnen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over het leven in woestijnen. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Woestijnen
Titel
Woeste woestijnen
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Mike Phillips
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Desperate deserts
Editie
2
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2005
191 p. : ill.
ISBN
90-206-0530-5 9789020605303 (paperback)
Plaatsingssuggestie
567.3 (SISO) Woestijnen - Poolgebieden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw deel in de serie "Waanzinnig om te weten", die als geheel een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak is voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over woestijnen en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor onderzoek en tal van vragen en antwoorden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn ondermeer zandverschuivingen, wonen in de woestijn, woestijndieren, woestijnreizen etc. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwartwittekeningen. De informatie is smeuïg en begrijpelijk voor een groot publiek vanaf ca. 11 jaar. Vlotte vertaling.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties