Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak

Anita Terpstra (auteur)
+1
De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak
×
De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak

De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak

Genre:
In het dagelijks leven zouden ze nooit vriendinnen zijn geworden, maar als deelnemers aan een zwangerschapscursus raakt een aantal aanstaande moeders met elkaar verbonden.
Onderwerp
Moeders, Zwangerschap
Titel
De moedermaffia : over buiken, baby's en ander ongemak
Auteur
Anita Terpstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2020
247 p.
ISBN
9789403188102 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon Merel (30 jaar) is in verwachting en haar verloskundige dringt erop aan dat ze een zwangerschapscursus gaat volgen. Met veel tegenzin sluit ze zich aan bij een al opgestarte pufclub en wordt overspoeld met reacties over het komende moederschap. Marjet is zwanger geraakt via IVF en Wendy verwacht haar tweede kindje. Lies krijgt ook haar eerste kind en wil de perfecte fulltime moeder worden, terwijl Ilona zwanger is geworden via een zaaddonor (homo). Bij de vrouwen gieren de hormonen door hun lichamen en ze uiten hun onzekerheden en angsten. Met veel humor en psychologisch inzicht wordt een veelzijdige kijk gegeven over het veranderingsproces bij vrouwen in hun lijf tijdens de zwangerschap. Daarnaast is er als rode draad het verhaal van Merel, wiens leven letterlijk op de kop komt te staan door de komst van haar eerste kind. Originele opzet, een luchtige schrijfstijl met veel dialoog, waardoor je blijft lezen. Taboes worden niet vermeden. De auteur (1974) studeerde journali…Lees verder

Over Anita Terpstra

Anita Terpstra (1974, Hallum) is een Nederlands schrijfster en recensent voor de Leeuwarder Courant. Voor haar boek Nachtvlucht werd ze genomineerd voor de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Voor haar boek Samen werd ze genomineerd voor de Gouden Strop. Ze geeft ook lezingen.

Biografie

Terpstra studeerde journalistiek in Zwolle. Na haar studie journalistiek verhuisde ze naar Amsterdam, maar de stad was te overweldigend voor haar. Ze verhuisde opnieuw, naar Groningen, en volgde een studie kunstgeschiedenis. In deze periode werkte ze ook als freelancer voor de Viva. Ze ontmoette haar partner en ging samenwonen in Leeuwarden. In 2007 deed ze onder het pseudoniem "Rosa Steen" mee aan de Trouw-Thrillerwedstrijd en won de derde prijs. Ze volgde een masterclass schrijven bij Paul Sebes die haar in contact bracht met Cargo, onderdeel van De Bezige Bij.

Bibliografie