Boek
Nederlands

Het huis van berouw

Anita Terpstra (auteur)
+1
Het huis van berouw
×
Het huis van berouw Het huis van berouw

Het huis van berouw

Genre:
Een jonge vrouw ziet er op het laatste moment vanaf te trouwen; als ze later begint met het verbouwen van een huis, breekt de hel los.
Titel
Het huis van berouw
Auteur
Anita Terpstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021
351 p.
ISBN
9789403134413 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Rens op het punt staat te trouwen met haar Herre, ziet ze er op het laatste moment vanaf. Ze is zijn ontrouw op het spoor gekomen. Herre verdwijnt en een jaar later heeft nog niemand iets van hem vernomen. Rens heeft zich herpakt en begint met de verbouwing van een huis. Vanaf dat moment breekt de hel pas echt los. In het verhaal vallen mensen als dominosteentjes om. De hoofdpersonen Rens en haar nieuwe vriend Arend worden prima neergezet. Rens ziet na de dood van Herre in dat ze zich door hem om de tuin heeft laten leiden en zich altijd naar hem schikte. Arend is een zachtaardige man die veel begrijpt en niet zoals Herre alleen maar op geld uit is. Er zitten twee grote verhaallijnen in het boek. Eén lijn volgt vier vrienden die op gewiekste wijze snel rijk willen worden. De andere lijn volgt de moeder van Herre en de tante van Rens. Ook zij zijn door ellende met elkaar verbonden. Het boek is slim opgebouwd. Soms vraag je je als lezer af hoe de hoofdpersoon Rens al die tijd zo bli…Lees verder

Over Anita Terpstra

Anita Terpstra (1974, Hallum) is een Nederlands schrijfster en recensent voor de Leeuwarder Courant. Voor haar boek Nachtvlucht werd ze genomineerd voor de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Voor haar boek Samen werd ze genomineerd voor de Gouden Strop. Ze geeft ook lezingen.

Biografie

Terpstra studeerde journalistiek in Zwolle. Na haar studie journalistiek verhuisde ze naar Amsterdam, maar de stad was te overweldigend voor haar. Ze verhuisde opnieuw, naar Groningen, en volgde een studie kunstgeschiedenis. In deze periode werkte ze ook als freelancer voor de Viva. Ze ontmoette haar partner en ging samenwonen in Leeuwarden. In 2007 deed ze onder het pseudoniem "Rosa Steen" mee aan de Trouw-Thrillerwedstrijd en won de derde prijs. Ze volgde een masterclass schrijven bij Paul Sebes die haar in contact bracht met Cargo, onderdeel van De Bezige Bij.

Bibliografie