Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer een ballet-echtpaar, dat hun dochtertje heeft verloren bij een auto-ongeluk, ook nog hun huis verliest door brand, beschuldigen zij elkaar van brandstichting.
Titel
Vonk
Auteur
Anita Terpstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2018
285 p.
ISBN
9789403118802 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Nederlandse Mischa en haar Russische man Nicolaj zijn een beroemd ballet-echtpaar. Op het oog leiden zij een succesvol leven, maar de werkelijkheid is schrijnend. Hun dochtertje is overleden bij een auto-ongeluk, waarna hun huwelijk kapot gaat. Ze dansen door, maar bij Mischa is de passie eraf en zij probeert zoveel mogelijk verloren gezinstijd in te halen door haar zoon Gregory meer aandacht te geven. Maar dan vliegt de tijdelijke woning van het echtpaar in brand en raken ze allebei zwaar gewond. De brand blijkt aangestoken en Mischa en Nikolaj beschuldigen elkaar van brandstichting. Beiden hebben hiervoor een even geloofwaardig verhaal, maar ze hebben ook allebei een motief. Als lezer blijf je tot aan het einde in twijfel wie het heeft gedaan. Het verhaal bestaat uit de verhoren in het ziekenhuis, afgewisseld door vele flashbacks van de twee hoofdpersonen. Deze opzet houdt het tot aan het einde toe spannend. Het is knap hoe schrijfster Anita Terpstra (1974) in haar zesde literair…Lees verder

Over Anita Terpstra

Anita Terpstra (1974, Hallum) is een Nederlands schrijfster en recensent voor de Leeuwarder Courant. Voor haar boek Nachtvlucht werd ze genomineerd voor de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Voor haar boek Samen werd ze genomineerd voor de Gouden Strop. Ze geeft ook lezingen.

Biografie

Terpstra studeerde journalistiek in Zwolle. Na haar studie journalistiek verhuisde ze naar Amsterdam, maar de stad was te overweldigend voor haar. Ze verhuisde opnieuw, naar Groningen, en volgde een studie kunstgeschiedenis. In deze periode werkte ze ook als freelancer voor de Viva. Ze ontmoette haar partner en ging samenwonen in Leeuwarden. In 2007 deed ze onder het pseudoniem "Rosa Steen" mee aan de Trouw-Thrillerwedstrijd en won de derde prijs. Ze volgde een masterclass schrijven bij Paul Sebes die haar in contact bracht met Cargo, onderdeel van De Bezige Bij.

Bibliografie