Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gebroken glas

Anja Feliers (auteur)
+1
Gebroken glas
×
Gebroken glas Gebroken glas

Gebroken glas

In de reeks:
Genre:
Na een zelfmoordpoging van de 17-jarige Emmy, huurt haar vader, een rijke chirurg, psychologe Kathleen Verlinden in en gaat Emmy's broer op zoek naar de oorzaak van de wanhoopsdaad van zijn zus.
Titel
Gebroken glas
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, © 2019 | Andere uitgaven
351 p.
ISBN
9789463831109 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De negende thriller - los van elkaar te lezen - van de succesvolle Vlaamse auteur over de psychologe Kathleen Verlinden. In de villabuurt van een Vlaams stadje probeert de 17-jarige Emmy, dochter van een rijke chirurg, zichzelf te verdrinken in hun zwembad, maar ze wordt net op tijd gered door haar broer. Haar vader en haar broer nemen zich voor meer aandacht aan Emmy te besteden. De vader huurt psychologe Kathleen Verlinden in, die zelf in de kreukels zit, en de broer gaat op onderzoek uit om de oorzaak van de depressie van zijn zus te achterhalen. Is dat het vertrek van de moeder of liefdesverdriet? Het geheel doet een beetje denken aan de Frieda Klein-serie van Nicci French, maar is qua diepgang een slap aftreksel daarvan. De karakters zijn nauwelijks uitgewerkt, de plotlijn weinig geloofwaardig, veel drama en weinig spanning. De stijl is niet slecht, maar wekt wel de indruk haastig seriewerk te zijn. Eenvoudig vormgegeven paperback met een prettige bladspiegel.

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia