Huid tegen huid

Anja Feliers (auteur), Ilse Bonné (verteller)
Als medium Caro op een wandeling beelden krijgt van een wenend meisje en een kind linkt ze haar visioen aan de verdwijning van een 16-jarig meisje uit de buurt.
Titel
Huid tegen huid
Auteur
Anja Feliers
Verteller
Ilse Bonné  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
9:03
Oorspr. uitgever
Van Halewyck
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Caro is een medium en ‘ziet en hoort’ op een wandeling in het bos beelden van een wenend meisje en een kind. Ze linkt haar visioen aan de verdwijning van Romi, een zestienjarige uit de buurt en neemt contact op met Frederik, de agent die haar geholpen heeft na het verlies van haar man en zuster én de ontvoering van haar dochter. In het tweede deel volgen we Romi en lezen we dat ze aangereden werd. Ongeval of moord? Ondertussen weten we dat ze zwanger was van haar zeven jaar oudere vriend en is er ook het verhaal van Rob die in zijn kinderwens niet gevolgd wordt door zijn vrouw Valerie en zijn jeugdliefde terugvindt. Het wie en waarom van de aanrijding lezen we pas in het derde deel wanneer Caro eerst verdacht wordt maar daarna de politie helpt. Er zijn enkele verdachten met allemaal een verschillend motief. In deze tweede roman in de reeks rond het medium Caro van de Vlaamse Feliers is er slechts een minimale rol voor de ik-vertelster, in de andere hoofdstukken worden de nevenpersonag…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia