Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lady killers

Anja Feliers (auteur)
Twee verhalen, in het eerste zoekt een jonge vrouw wraak vanwege de dood van haar broertje en in het tweede zoekt een jonge vrouw vergelding voor het feit dat ze van haar geliefde is gescheiden.
Titel
Lady killers
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, [2019] | Andere uitgaven
182 p.
ISBN
9789463830096 (ISBN sticker, paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend kort verhaal schrijven is een van de moeilijkste opdrachten van een thrillerauteur. De schrijfster Anja Feliers, bekend van haar jeugdboeken en misdaadromans met de psychologe Kathleen Verlinden, heeft zich nu, met succes, op dit genre geworpen. In de twee verhalen uit ‘Lady killers’ laten de hoofdrolspeelsters zich drijven door wraak. In ‘Wreek mij’ wordt de jonge Liesa zogenaamd verleid door de rijke en knappe drugshandelaar Ron. In werkelijkheid wil ze dicht bij hem komen om haar broertje te wreken, die door toedoen van de dealer de dood heeft gevonden. Ron wordt inderdaad vermoord, maar hoe is nogal verrassend. In ‘Naakt!’ lijkt het dat Louise op ingenieuze wijze vergelding zoekt voor het feit dat ze van haar liefde Sam is gescheiden, maar op het einde komt alles verrassend en toch logisch in een heel ander licht te staan. Bij deze verhalen draait het om de plot en niet om de stijl of psychologie van de hoofdpersonen. Hoewel haar zinnen vooral in het eerste verhaal we…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia