Braille
Nederlands

Zuur

Anja Feliers (auteur)
Psychologe Kathleen Verlinden wordt om hulp gevraagd bij de behandeling van een zwaar mishandeld meisje dat het slachtoffer is van een aanval met bijtend zuur.
Titel
Zuur
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Editie
2
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
12 banden
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Psychologe Kathleen Verlinden wordt om hulp gevraagd bij de behandeling van een zwaar mishandeld meisje. Cara is het slachtoffer geworden van een aanval met bijtend zuur waardoor haar gezicht, nek en hand ernstig verbrand zijn. De politie tast volkomen in het duister en heeft geen enkel idee wie de dader zou kunnen zijn en vooral waarom haar zoiets werd aangedaan. Cara wordt in al haar pijn en verdriet allesbehalve gesteund door haar perfectionistische moeder Daphne. Daphne is plastisch chirurge en Cara voelt dat ze met haar mismaakte gezicht niet meer voldoet aan het plaatje van mooie dochter. Gekluisterd aan haar ziekbed overdenkt ze de relatie en het gemis van liefde van haar moeder en als ze dan ook door vrienden in de steek wordt gelaten, geeft Cara de moed op en wil niet meer vechten voor haar herstel. Dan ontvangt Daphne een briefje waarop staat: ‘Het is nog niet voorbij’. Vijfde thriller van Anja Feliers (België) met Kathleen Linders in de hoofdrol. Toegankelijk geschreven, mo…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia