Boek
Nederlands

Misleid

Anja Vereijken (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Julia heeft in het verleden een haatprofiel van Anna op internet geplaatst. Nu zit ze zelf in de problemen: haar foto's en telefoonnummer staan tegen haar zin op internet. Anna twijfelt of ze Julia zal helpen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Misleid
Auteur
Anja Vereijken
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
197 p.
ISBN
9789026184239 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pesten via internet (msn, hyves) is een actueel item. De 13-jarige Anna, Julia, Lieke en Chantal hebben ermee te maken. Anna was een slachtoffer en is nu geneigd tot wraak. Ze voelt zich er al snel niet prettig bij en stopt. Julia, destijds dader, is nu slachtoffer en raakt, via een quasimodellenbureau, zelfs in gevaar. Tweelingbroers spelen daar een kwalijke rol in. Een vechtpartij en zelfs een vuurwapen schijnen nodig om dit verhaal spannend te maken. Zo voorspelbaar als het verhaal is, zo clichématig is de taal. Weinig op aan te merken, makkelijk leesbaar, maar nergens een verrassing. Een Carry Slee op digitaal avontuur, bij wijze van spreken. Eerder verschenen over Anna en Julia: 'De koningin van 1B' en 'De koningin van het web'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Misleid

Drie tienermeisjes spelen de hoofrol in dit boek: Anna, Julia en Lieke. Anna is zwaar gepest geweest door Julia via het internet. Zij is nog steeds onder de indruk van wat haar is overkomen en wil alleen nog maar cool en populair zijn. Tijdens de grote vakantie is zij verliefd geworden op Fabio. Lieke is de beste vriendin van Anna. Zij heeft een vriendje, Frankie, maar krijgt gevoelens voor iemand anders, namelijk een nieuw meisje in hun klas. Tenslotte is er Julia. Zij is degene die Anna gepest heeft. Zij is hiervoor gestraft en mag geen contact meer hebben met Anna.
Julia is erg eenzaam. Geen van haar vroegere vriendinnen wil of mag nog met haar omgaan en haar ouders zijn net gescheiden en zijn nooit thuis. Anna daarentegen voelt zich super, want ze is verliefd en er is een knappe oudere jongen die haar graag ziet. Althans dat is wat ze in het begin gelooft, want naarmate ze meer en meer tijd met hem doorbrengt, hoe minder goed ze zich bij hem voelt. Hij moedigt haar bovendien…Lees verder