Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gezel in marmer : roman

Anjet Daanje (auteur)
+1
Gezel in marmer : roman
×
Gezel in marmer : roman Gezel in marmer : roman

Gezel in marmer : roman

Genre:
Tussen een beeldhouwster en haar assistente ontstaat een problematische verhouding.
Titel
Gezel in marmer : roman
Auteur
Anjet Daanje
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Uitgeverij Pluim, 2021 | Andere uitgaven
444 p.
ISBN
9789083142135 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De introverte steenhouwster Nan is de 'artigiano' van de beroemde kunstenares Marin: zij voert de ontwerpen en gipsmodellen van haar opdrachtgeefster uit in marmer en doet het eigenlijke werk, terwijl Marin alle eer opstrijkt. De twee vrouwen hebben een gecompliceerde verhouding met elkaar, en als Marin een relatie krijgt met Nans echtgenoot Gösta en een kind van hem krijgt, ontstaat er een driehoeksverhouding die niet allen hun privéleven, maar ook hun werk bei͏̈nvloedt. Naast deze persoonlijke verwikkelingen spelen ook de verhouding tussen kunst en roem, en tussen origineel en kopie een rol. De roman is door de details en vaktermen over het beeldhouwen en door de tijdwisselingen niet eenvoudig te lezen.

Over Anjet Daanje

CC BY 3.0 - Foto van/door Dieb den Boer

Anjet Daanje (Wijster, 1965), pseudoniem van Anjet den Boer, is een Nederlands schrijfster en scenariste.

Familie

Anjet Daanje is de zus van Dieb, de vroegere violist van de Nederlandse folkband Rapalje. In hun jeugd maakten ze samen in eigen beheer zeven hoorspelen en twee lange speelfilms.

Loopbaan

Anjet Daanje studeerde wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Zij behaalde in 1991 haar doctoraal. Tijdens haar studie, toen zij 21 jaar was, schreef zij de eerste versie van Pianomuziek in de regen, haar eerste roman, die in 1993 werd gepubliceerd. Bij haar volgende roman, De blinde fotograaf, nam zij als schrijversnaam Daanje aan, de achternaam van haar moeder, waaronder zij sindsdien publiceert. Van 2001 tot 2011 verschenen haar romans bij Uitgeverij Thomas Rap/De Bezige Bij, vanaf september 2016 publiceert zij haar romans bij Uitgeverij Passage., en van haar oudere ro…Lees verder op Wikipedia