Boek
Nederlands

Suikerbeest

Anjet Daanje (auteur)
Een seriemoordenaar die een bloederig spoor trekt door Nederland, wordt tot het uiterste gedreven als de media hem geen recht doen.
Titel
Suikerbeest
Auteur
Anjet Daanje
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Thomas Rap, 2001
151 p.
ISBN
90-6005-777-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij deze derde roman van de auteur denk je, afgaand op de uitgeversinformatie: mooi, een Nederlandse Rendell! De verteller, een sales manager van de Suikerunie met een moeilijke jeugd, wordt in de loop van het verhaal steeds gefrustreerder in een machteloze huwelijksrelatie, die hem er toe drijft met steeds kortere tussenpozen overal in Nederland vrouwen te vermoorden om daarna des te verliefder thuis te komen. De zijns inziens foute media-aandacht voor de gruwelijke slachtpartijen- hij dwingt vrouwen tot huiselijke knusheid tot en met het opeten van de eigen vingers bij de spaghetti, afsnijden van tepels en oren bij smartlapmuziek- drijft hem uiteindelijk door het lint. Spanningsopbouw en lezersinleving komen door de klinische verteltrant enkel vanuit het perspectief van deze bloedeloze seriemoordenaar moeilijk op gang. Technisch redelijke, maar weinig invoelbare en nogal vlakke thriller. Kleine druk.

Over Anjet Daanje

CC BY 3.0 - Foto van/door Dieb den Boer

Anjet Daanje (Wijster, 1965), pseudoniem van Anjet den Boer, is een Nederlands schrijfster en scenariste.

Familie

Anjet Daanje is de zus van Dieb, de vroegere violist van de Nederlandse folkband Rapalje. In hun jeugd maakten ze samen in eigen beheer zeven hoorspelen en twee lange speelfilms.

Loopbaan

Anjet Daanje studeerde wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Zij behaalde in 1991 haar doctoraal. Tijdens haar studie, toen zij 21 jaar was, schreef zij de eerste versie van Pianomuziek in de regen, haar eerste roman, die in 1993 werd gepubliceerd. Bij haar volgende roman, De blinde fotograaf, nam zij als schrijversnaam Daanje aan, de achternaam van haar moeder, waaronder zij sindsdien publiceert. Van 2001 tot 2011 verschenen haar romans bij Uitgeverij Thomas Rap/De Bezige Bij, vanaf september 2016 publiceert zij haar romans bij Uitgeverij Passage., en van haar oudere ro…Lees verder op Wikipedia