Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Littekens

Anke De Vries (auteur)
+1
Littekens
×
Littekens Littekens
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Op zijn fietstocht naar Frankrijk ontmoet Paul monsieur Martin. Kort daarna komt monsieur Martin om het leven. Als Paul Clara leert kennen, blijkt haar trauma iets te maken te hebben met de dood van monsieur Martin. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Littekens
Auteur
Anke De Vries
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
05:13
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a445879

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in een zomers Frankrijk. Hoofdpersonen zijn twee jongeren: de Nederlandse Paul en de Franse Clara. Beiden zijn getekend door het leven. Paul was een veelbelovend tennisser, maar door een operatief verwijderd gezwel in zijn been is hij gestopt met tennissen en probeert hij z’n zinnen te verzetten bij het gezin van z’n tante, die in Frankrijk woont. Hij ontmoet Clara, die bij haar oma logeert om iedereen te ontlopen die haar nog steeds de dood van een van haar oppaskinderen verwijt. Langzaam leren ze elkaar kennen en ontdekt Paul dat Clara’s litteken dieper zit dan dat van hem en nog steeds haar leven beheerst. De Vries beschrijft gedetailleerd en beeldend hoe de vriendschap tussen Paul en Clara zich langzaam ontwikkelt. Deze verhaallijn met een detective-achtig karakter wordt aangevuld met een ogenschijnlijk andere verhaallijn, namelijk het onderzoek naar de dood van de man bij wie Paul op de heenreis een nacht logeerde en de vondst van een medaillon van de m…Lees verder

Littekens

Paul, die na de operatieve verwijdering van een gezwel aan zijn been zijn handicap wil verwerken, fietst helemaal vanuit Nederland naar Frankrijk. Hij gaat er de zomer doorbrengen bij zijn tante Martine en haar gezin. Onderweg brengt hij een nacht door bij monsieur Martin. Een onweer belet hem door te reizen en de man verschaft wel vaker onderdak aan reizigers. Paul stort zijn hart uit bij deze aangename man, maar schaamt zich achteraf voor zijn tranen. Hij was een goede tennisser en door een kanker is hij moeten stoppen. De littekens op zijn been probeert hij zoveel mogelijk te verstoppen.

Maar Paul ontdekt die zomer dat littekens niet altijd te zien zijn. Clara verblijft bij haar grootmoeder en worstelt met het vreemde overlijden van een van haar oppaskinderen. Ze probeert zich te verstoppen om zo te ontsnappen aan de herinneringen en schuldgevoelens.

Is er een verband tussen die vreselijke gebeurtenis en de plotse dood van Monsieur Martin? Inspecteur Boltri…Lees verder