Boek
Nederlands

Van pen voor roos

Anke Kranendonk (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
Roos is sip. Pen maakt een vis voor Roos. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Van pen voor roos
Auteur
Anke Kranendonk
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012 | Andere uitgaves
19 p. : ill.
ISBN
9789027679550 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pen (ik-figuur) tekent een vis voor Roos om haar op te vrolijken. Stevig boekje met vrolijke paginagrote afbeeldingen in kleur en korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Door de beperkte woordkeus is het geen soepel lopend geheel. Grote letter, geen hoofdletters, wel interpunctie, AVI-Start. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn drie boekjes verschenen; de boekjes sluiten aan bij de tweede Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad. Dit boekje sluit aan bij de kern 1 van Veilig leren lezen en is te lezen na vier weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (Baarn, 16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster.

Kranendonk heeft twee oudere broers en een jongere zus. Anke begon aan het Atheneum, maar behaalde uiteindelijk haar HAVO-diploma. Na de middelbare school besloot ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te gaan volgen. Door lichamelijke klachten moest ze hiermee na enkele maanden stoppen. Kranendonk besloot zich aan te melden voor de Pedagogische Academie. Anke ging aan de slag als lerares en besloot toneel-, beweging- en cameralessen te gaan nemen. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgde in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op.

Na de geboorte van haar dochter in 1990 begon Kranendonk ook als schrijfster. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst (Lemniscaat). In 1993 wordt…Lees verder op Wikipedia

Suggesties