Daisy
Nederlands

4 vriendinnen voor altijd

Ann Brashares (auteur), Hilde Herman (verteller)
+1
4 vriendinnen voor altijd
×
4 vriendinnen voor altijd 4 vriendinnen voor altijd
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als vier gezworen vriendinnen allemaal een andere zomercursus doen, krijgen ze met van alles te maken, vooral liefdesperikelen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vakantie, Vriendschap
Titel
4 vriendinnen voor altijd
Auteur
Ann Brashares
Verteller
Hilde Herman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forever in blue, the fourth summer of the sisterhood 2
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
10:40:21
Aantekening
Stem: Vrouw Verfilmd als The sisterhood of the traveling pants Vlaamse stem

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vier gezworen Amerikaanse vriendinnen, bekend uit drie eerdere delen van '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'*, zijn inmiddels een jaar of 18 en volgen deze zomer verschillende cursussen waarbij ze geconfronteerd worden met zichzelf en vooral met hun liefdesperikelen. Behalve via telefoongesprekken en e-mails leven ze met elkaar mee door de magische spijkerbroek die ze elkaar toesturen, maar die aan het eind van het boek spoorloos is. Gelukkig zijn ze intussen zo volwassen dat ze het zonder de broek kunnen stellen. Voor lezers die de eerdere delen niet kennen, is het moeilijk om de vier meiden uit elkaar te houden, temeer omdat het boek uit een hele reeks korte fragmenten bestaat waarin het vertelperspectief steeds wisselt. De belevenissen worden breedvoerig beschreven, maar het vlotte taalgebruik met snelle dialogen, zorgen desalniettemin voor vaart. Ieder hoofdstuk begint met een wijze spreuk, afgedrukt over de afbeelding van de spijkerbroek. Hoewel sommige emoties nogal onwaarschijnl…Lees verder

Over Ann Brashares

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Ann Brashares (Alexandria (Virginia), 30 juli 1967) is een Amerikaanse schrijfster uit Brooklyn. Ze studeerde filosofie aan het Barnard College te New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboeken-uitgeverij, maar na haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. In 2001 maakte ze haar debuut met het jeugdboek The Sisterhood of the Traveling Pants, dat in 2002 in het Nederlands vertaald is als 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Het boek is in meer dan 15 landen vertaald en Warner Bros kocht de filmrechten. In 2005 kwam the film The Sisterhood of the Traveling Pants uit en in 2008 het vervolg daarop, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, dat gebaseerd is op het vierde boek uit de serie, Forever in Blue: The Fourth Summer of the Sisterhood.

Bibliografie

  • Linus Torvalds, Software Rebel (2001)
  • Steve Jobs Thinks Different (2001)
  • Sisterhood of the Traveling Pan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties