Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De 2e zomer van de spijkerbroek

Ann Brashares (auteur)
+1
De 2e zomer van de spijkerbroek
×
De 2e zomer van de spijkerbroek De 2e zomer van de spijkerbroek

De 2e zomer van de spijkerbroek

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vier gezworen Amerikaanse vriendinnen brengen voor de tweede keer de zomervakantie zonder elkaar door; daarom sturen ze een spijkerbroek aan elkaar door die getuige is van al hun avonturen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De 2e zomer van de spijkerbroek
Andere titel
De tweede zomer van de spijkerbroek
Auteur
Ann Brashares
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The second summer of the sisterhood
Editie
9
Uitgever
Baarn: Fontein, 2009 | Andere uitgaves
317
ISBN
9789026127281 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek is het vervolg van 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek (Li-j 2002, p. 350), maar kan ook afzonderlijk gelezen worden. Het 'Begin' vertelt op amusante wijze hoe de meisjes 'De Zusters van de Reizende Broek' in leven riepen toen ze voor het eerst de zomervakantie apart moesten doorbrengen. Net als in het eerste deel zal die spijkerbroek in deze zomervakantie weer rondreizen als getuige van hun hechte vriendschap. Carmen, Lena, Tibby en Bridget (Bee) zijn nu zestien en beleven, ieder op een ander terrein, opnieuw zes weken van intense emoties. De emoties klinken elke puber vertrouwd in de oren: moeder-dochterrelatie, verwerking scheiding, dood, hevige verliefdheid en liefdesverdriet...

Alle korte hoofdstukjes beginnen met een passend citaat en in die hoofdstukjes zelf verspringt het standpunt telkens van het ene meisje naar het andere. Al hun rondtollende gedachten en hun verwarde gevoelens worden ad rem getypeerd en vaak met humoristische flair en verve verwoord. Sterke…Lees verder
Een spijkerbroek is de talisman van vier vriendinnen. Onafhankelijk te lezen vervolg op '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'*, waarin de hechte vriendschap tussen vier 16-jarigen hen door moeilijke tijden (verliefd zijn, ontrafelen van het verleden, accepteren dat je moeder verliefd is etc.) heen helpt. Elke vriendin heeft een andere achtergrond en een eigen karakter, waardoor ieder weer anders reageert op situaties. De spijkerbroek, die afwisselend door alle vier de meiden gedragen wordt, haalt herinneringen boven en geeft steun. Vlot geschreven verhaal, waarin erg veel gebeurt. Afwisselend zijn de vier vriendinnen aan het woord, zodat je van ieder een goed beeld krijgt, maar het maakt het lezen er niet eenvoudiger op. Verfilmd als 'The sisterhood of the travelling pants'. Heerlijk leesboek voor meiden vanaf ca. 13 jaar.

Over Ann Brashares

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Ann Brashares (Alexandria (Virginia), 30 juli 1967) is een Amerikaanse schrijfster uit Brooklyn. Ze studeerde filosofie aan het Barnard College te New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboeken-uitgeverij, maar na haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. In 2001 maakte ze haar debuut met het jeugdboek The Sisterhood of the Traveling Pants, dat in 2002 in het Nederlands vertaald is als 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek. Het boek is in meer dan 15 landen vertaald en Warner Bros kocht de filmrechten. In 2005 kwam the film The Sisterhood of the Traveling Pants uit en in 2008 het vervolg daarop, The Sisterhood of the Traveling Pants 2, dat gebaseerd is op het vierde boek uit de serie, Forever in Blue: The Fourth Summer of the Sisterhood.

Bibliografie

  • Linus Torvalds, Software Rebel (2001)
  • Steve Jobs Thinks Different (2001)
  • Sisterhood of the Traveling Pan…Lees verder op Wikipedia