Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn hartje bonst voor jou

Ann Cuyvers (auteur), Ingrid Neujens (auteur), Annick Ruyts (auteur)
+1
Mijn hartje bonst voor jou
×
Mijn hartje bonst voor jou Mijn hartje bonst voor jou
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat is liefde en verliefdheid? Over onderwerpen als verkering, kussen, echtscheiding en homoseksualiteit kun je nadenken en praten. Vanaf ca. 6 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Liefde, Verliefd zijn
Titel
Mijn hartje bonst voor jou / concept Ann Cuyvers en Ingrid Neujens ; tekst en red. Annick Ruyts ; ill. Caroline Aerts
Auteur
Ann Cuyvers Ingrid Neujens Annick Ruyts
Illustrator
Caroline Aerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2009
[84] p. : ill.
ISBN
9789056179144
Plaatsingssuggestie
418.1 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

VRT-reporter Annick Ruyts, uitbaatsters van 'de erotische verbeelding' Ann Cuyvers en Ingrid Neujens, en illustratrice Caroline Aerts sloegen de handen in elkaar en schreven samen een informatief kinderboek. Ze willen verliefdheid bespreekbaar maken.

Verliefdheid is een gevoel, en met dit boek proberen de auteurs kinderen te helpen om hierover te praten en erover na te denken. 'Aan wie geef jij liefde?', 'Wat is belangrijk om iemand graag te zien?', 'Wie kus jij het allerliefst?' Samen met hun ouders of in de klas kunnen kinderen door dit boek bladeren en nadenken over een aantal onderwerpen. Leuk is dat ieder antwoord eigenlijk meteen ook een nieuwe vraag kan uitlokken. Ook delicatere zaken zoals homoseksualiteit, echtscheiding en masturbatie komen aan bod. 'Homo, lesbisch, bi? Wat vind je daarvan?' zijn open vragen die een gesprek op gang kunnen brengen. Soms wordt er geen antwoord gegeven waar er misschien wel een nodig is. 'Kan iemand twee papa's hebben? Hoe moet dat dan?'…Lees verder
Dit eigenzinnige boekje legt kinderen uit wat liefde en verliefdheid is. Er wordt geen verhaal verteld in het boek, het is een bundeling van zaken waarover je kunt nadenken. Het mooiste aan het boek is dat het geen pasklare antwoorden geeft op feitjesvragen, maar vooral zelf vragen opwerpt: filosofische vragen om langer bij stil te staan. Mooie aspecten van verliefdheid zoals kussen en verkering vragen komen aan bod, maar ook zwaardere onderwerpen als homoseksualiteit en echtscheiding worden niet geschuwd. Kinderen kunnen dit boek samen met hun ouders of een leerkracht lezen en het gesprek aangaan. Op zo ongeveer iedere pagina staan strakke, felgekleurde illustraties die soms opgaan in de tekst. Het boek is geschreven door een VRT-journaliste en de eigenaresses van een Antwerpse seksshop 'De Erotische verbeelding'. Vanaf 6 t/m 11 jaar.