Het ei van Mastroianni

Ann De Craemer (auteur), Resi Vervaet (verteller)
Bundeling van columns, eerder verschenen in De Morgen, waarin de schrijver het ‘gewone’ op een voetstuk plaatst.
Titel
Het ei van Mastroianni
Auteur
Ann De Craemer
Verteller
Resi Vervaet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
3:27
Oorspr. uitgever
Ertsberg
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bundeling van columns van Ann De Craemer die tussen 2018 en 2020 op de laatste pagina van De Morgen hebben gestaan. Zij beschrijft grote en kleine zaken van het leven die haar raken. Het ‘gewone’ wordt op een voetstuk geplaatst. 'Het ei van Mastroianni’ is in persoonlijke stijl en met gevoel voor taal geschreven. Voor een brede lezersgroep. Ann De Craemer (Tielt, 1981) is een Belgische schrijver.

Over Ann De Craemer

Ann De Craemer (Tielt, 1981) is een Vlaams schrijfster.

Biografie

De Craemer studeerde Germaanse taal- en letterkunde en behaalde een master in amerikanistiek.

In 2010 debuteerde ze als auteur met Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn, een journalistiek boek over de presidentsverkiezingen van 2009 in Iran. Haar eerste prozawerk volgde in 2011 met Vurige tong, waarin ze vertelt over haar katholieke jeugd in West-Vlaanderen. Het boek werd in het juryrapport van de Debuutprijs 2012 vermeld als runner-up en won de publieksprijs van De Bronzen Uil. In 2011 vertaalde ze een kinderverhaal uit 1968 van de Iraanse schrijver Samad Behrangi als Het kleine zwarte visje.

In 2012 publiceerde ze met De seingever haar tweede roman, ging aan de slag als columniste voor de krant De Morgen en nam deel aan de tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld.

In 2014 kwam K…Lees verder op Wikipedia

Suggesties