Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een schat voor oom

Ann Lootens (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Een schat voor oom
×
Een schat voor oom Een schat voor oom
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fien en Sem zoeken een 'schat' voor oom omdat hij nog altijd geen vriendin heeft. Wanneer er allerlei dames aan de voordeur opduiken, is oom daar helemaal niet blij mee. Totdat buurvrouw Eef langskomt.
Onderwerp
Verliefd zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een schat voor oom
Auteur
Ann Lootens
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789044807462

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlak voor het nieuwe schooljaar is er bij Clavis een reeks boekjes verschenen voor eerste lezers, met drie deeltjes op niveau AVI 1 en drie op AVI 2. Ze zijn allemaal van de hand van Ann Lootens en werden kleurrijk en humoristisch geïllustreerd door Marja Meijer. In alle deeltjes zijn Fien, Sem en hun oom de hoofdfiguren.

In Geel met rood krijgt oom een geboortekaartje voor de geboorte van Ran, de baby van Kim en Puk. Kim komt uit Japan en Puk heeft rood haar, en Fien en Sam vragen zich dan ook af hoe Ran er dan uit zal zien. Iedereen maakt een speciaal cadeautje om op bezoek te gaan. Wie doet wat? is een spelletje uit de grote spelletjesdoos van oom. In dit verhaal gaat het echter ook over meisjesdingen en jongensdingen. Terwijl Fien zich optut voor de spiegel, vertelt oom aan Sem wat echte mannen doen: eieren bakken in de pan. Uiteraard wil Sem nu ook leren hoe dat moet. In Een schat voor oom willen Fien en Sem hun oom aan een liefje helpen. Wanneer er ui…Lees verder
Fien en Sem zoeken een 'schat' voor oom omdat hij nog altijd geen vriendin heeft. Zonder dat hij het weet, pluizen ze de kranten uit, maar zien niets van hun gading. Wanneer ze het telefoonboek raadplegen, vinden ze wel enkele dames die bereid zijn om bij oom langs te komen. Oom snapt niet wat die dames komen doen en ziet hen helemaal niet zitten; zijn hoofd slaat niet op hol. Totdat buurvrouw Eef langskomt om een ei te lenen: oom valt als een blok voor haar. Deeltje uit de serie "Fien en Sem" voor beginnende lezers. Aardige leesoefenstof (AVI M3) voor jonge lezers die voorzien is van de nodige humor. Met name de dames die aanbellen en zich presenteren als de schat van oom, wekken de nodige hilariteit op. Het verhaal is verlevendigd met 11 paginagrote kleurenillustraties die de tekst aanvullen. Op de serieomslag werkt oom een van de dames de deur uit onder toeziend oog van Fien en Sem. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Suggesties