Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Rups in de room

Ann Lootens (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Rups in de room
×
Rups in de room Rups in de room
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oom, Fien en Sem willen worsten bakken op de barbecue. De norse buurvrouw Roos is op jacht naar rupsen en stoort zich aan de rook van hun vuur. Oom, Sem en Fien proberen de rook in de andere richting te blazen. Wanneer dat niet lukt, halen ze er de grote middelen bij.
Onderwerp
Koken
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Rups in de room
Auteur
Ann Lootens
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789044807509

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlak voor het nieuwe schooljaar is er bij Clavis een reeks boekjes verschenen voor eerste lezers, met drie deeltjes op niveau AVI 1 en drie op AVI 2. Ze zijn allemaal van de hand van Ann Lootens en werden kleurrijk en humoristisch geïllustreerd door Marja Meijer. In alle deeltjes zijn Fien, Sem en hun oom de hoofdfiguren.

In Geel met rood krijgt oom een geboortekaartje voor de geboorte van Ran, de baby van Kim en Puk. Kim komt uit Japan en Puk heeft rood haar, en Fien en Sam vragen zich dan ook af hoe Ran er dan uit zal zien. Iedereen maakt een speciaal cadeautje om op bezoek te gaan. Wie doet wat? is een spelletje uit de grote spelletjesdoos van oom. In dit verhaal gaat het echter ook over meisjesdingen en jongensdingen. Terwijl Fien zich optut voor de spiegel, vertelt oom aan Sem wat echte mannen doen: eieren bakken in de pan. Uiteraard wil Sem nu ook leren hoe dat moet. In Een schat voor oom willen Fien en Sem hun oom aan een liefje helpen. Wanneer er ui…Lees verder
Oom vraagt aan Fien en Sem wat kinderen lusten: rups in room, vla van koe of pad in de wijn. Nee, ze willen worst met moes. Ze gaan barbecuen maar ondertussen komt buurvrouw Roos klagen over rupsen en rook. Helaas verbranden de worsten; oom koopt lekker friet. Deeltje uit de serie "Fien en Sem": humoristische verhalen voor beginnende lezers geschreven op het juiste niveau. Het onderwerp is herkenbaar en zit vol humor. De tekst staat in fladderzetsel op de rechterpagina in een groot lettertype; gebruik van interpunctie, geen hoofdletters. Op de linkerpagina staan paginagrote, vrolijke illustraties in kleur. De overgang van prentenboek naar eerste leesboekje wordt zo gestimuleerd. Een aardig boekje (AVI M3) voor beginnende lezers na enkele maanden leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties