Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voor wie is dat pak?

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
+1
Voor wie is dat pak?
×
Voor wie is dat pak? Voor wie is dat pak?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oom heeft een pak meegebracht, een heel gek pak. Het gaat op en neer, en heen en weer. Voor wie is dat pak, en wat zit er in?
Onderwerp
Cadeautjes, Huisdieren
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Voor wie is dat pak?
Auteur
Ann Lootens
Illustrator
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789044808698 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lees verder
Oom komt op bezoek met een pak. Maar wat zijn Pim, Noor en Lot teleurgesteld als ze de inhoud bekijken. Wat moeten ze nou met een kool, raap en peen? Maar dan heeft oom nog een pak, een gek pak, met een lieve inhoud. Nieuw deeltje in de serie over Noor, Pim en Lot* op AVI-Start niveau. Korte enkelvoudige zinnetjes bestaande uit gemiddeld vier eenvoudige eenlettergrepige woorden. Geen gebruik van hoofdletters, wel van punten, komma’s, vraag- en uitroeptekens. Groot, duidelijk en goed leesbaar schreefloos lettertype, gedrukt op stevig wit papier. Elk zinnetje begint op een nieuwe regel. De herkenbare tekeningen, uitgewerkt in vriendelijke kleuren, staan steeds op de linkerpagina of rechts onder de tekst. Met frisse illustratie en duidelijke titel op het omslag. Aardig verhaaltje over een huisdier voor eerste lezertjes vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties