Dvd
Engels

The 10th kingdom : the complete series

Ann-Margret (acteur), Scott Cohen (acteur), Rutger Hauer (acteur)
Een serveerster in New York komt via een toverspiegel in contact met een wereld vol trollen en bizarre wezens.
Titel
The 10th kingdom : the complete series
Acteur
Ann-Margret 1941- Scott Cohen Rutger Hauer 1944-2019 John Larroquette Camryn Manheim Ed O'Neill Dianne Wiest Kimberly Williams-Paisley
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 416 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8718868821577

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse miniserie uit 2000 van David Carson (Star Trek) en Herbert Wise met Kimberly Williams-Paisley (Amish grace), Ed O'Neill, Dianne Wiest en Rutger Hauer. De serie combineert de sprookjeswereld van Assepoester en Sneeuwwitje en een fantasywereld van trollen en allerhande bizarre wezens met het hedendaagse New York. Serveerster Virginia (Williams-Paisley) en haar vader Tony komen door middel van een toverspiegel in contact met deze fantasiewereld. Een onderhoudende miniserie met spanning en humor en fraaie special effects.

Over Ann-Margret

CC BY 2.5 - Foto van/door Roland Godefroy, cropping by mork

Ann-Margret (Valsjöbyn (Krokom), 28 april 1941) is een Amerikaans actrice, zangeres en danseres, afkomstig uit Zweden.

Biografie

Ann-Margret werd als Ann-Margret Olsson geboren in Zweden, als dochter van Gustav Olsson en Anna Aronsson. Ze verhuisde met haar familie naar de Verenigde Staten toen ze nog een kind was. Daar groeide ze op in Wilmette en werd in 1949 tot Amerikaanse genaturaliseerd.

Ann-Margret werd ontdekt door George Burns toen ze zong in een nachtclub. Ze kreeg in 1961 een contract bij RCA, maar dat werd geen succes. De studio wilde haar laten doorbreken als de vrouwelijke Elvis Presley en liet haar daarom de single Heartbreak Hotel zingen. Ze kreeg een kleine hit, I Just Don't Understand. Na het enige succesvolle album The Beauty and the Beard te hebben uitgebracht in 1964, werd haar contract bij RCA in 1966 beëindigd.

Ann-Margret kreeg haar doorbraak in haar filmca…Lees verder op Wikipedia

Suggesties