Boek
Nederlands

Schoonheid & trouw : een vriendschap

Ann Patchett (auteur)
+1
Schoonheid & trouw : een vriendschap
×
Schoonheid & trouw : een vriendschap Schoonheid & trouw : een vriendschap

Schoonheid & trouw : een vriendschap

Het relaas van de bewogen vriendschap tussen de Amerikaanse schrijfster (1963-) en haar collega Lucy Grealy (1963-2002).
Titel
Schoonheid & trouw : een vriendschap
Auteur
Ann Patchett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Truth and beauty
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2009 | Andere uitgaves
285 p.
ISBN
9789023440222

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ann Patchett en Lucy Grealy, twee ambitieuze auteurs, ontmoeten elkaar in 1981 op de schrijversschool in Iowa City. Het wordt een vriendschap voor het leven, hoewel ze elkaars tegenpolen zijn. Ann is geordend en richt zich op haar carrière; Lucy, die als kind kaakkanker kreeg en een wat afstotend gezicht heeft door veel operaties, leidt een los leven als iemand uit een roman. Ze wordt beroemd, een status waar Ann aanvankelijk op meelift. In 2000 is de situatie totaal anders. Ann breekt door en Lucy is dan suïcidaal en heroïneverslaafd. Eind 2002 sterft ze. Ann besluit het verhaal van hun vriendschap in een boek weer te geven dat in 2004 in Amerika verschijnt. Ze gebruikt door het verhaal heen de metafoor van de mier en de sprinkhaan waarbij Lucy de ondoordachte sprinkhaan is. In het boek staan, cursief gedrukt, stukken uit Lucy’s brieven aan Ann. Een boeiend verhaal over twee vrouwen met tegengestelde karakters die er voor elkaar zijn, waar ze zich ook bevinden, maar ook een verhaal d…Lees verder

Over Ann Patchett

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Ann Patchett (Los Angeles, 2 december 1963) is een Amerikaans schrijver.

Biografie

Patchett werd geboren in Los Angeles en verhuisde op haar vijfde naar Nashville, Tennessee. Ze bezocht de Sarah Lawrence College en de University of Iowa Writers' Workshop. In 1990 studeerde ze aan de Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts, waar ze haar eerste roman schreef, The Patron Saint of Liars.

Haar derde roman, The Magician's Assistant, was genomineerd voor de Orange Prize for Fiction en leverde haar een Guggenheim Fellowship op. Voor haar volgende boek, de wereldwijde bestseller Bel Canto, ontving ze de PEN/Faulkner Award en de Orange Prize for Fiction. Dit boek behaalde een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en werd vertaald in 30 talen, waaronder het Nederlands: Belcanto.

In haar memoires Truth & Beauty uit 2004 beschrijft Patchett haar vriendscha…Lees verder op Wikipedia