Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Staat van verwondering

Ann Patchett (auteur), Hien Montijn (vertaler)
Een ex-arts wordt naar de Amazonedelta gestuurd nadat een collega, die het team controleerde dat daar al jaren werkte aan een uiterst belangrijk medicijn, is overleden.
Titel
Staat van verwondering
Auteur
Ann Patchett
Vertaler
Hien Montijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
State of wonder
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012
399 p.
ISBN
9789023467762 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wetenschapper Marina Singh, die onderzoek doet bij een farmaceutisch bedrijf wordt min of meer gedwongen om erachter te komen wat er met haar collega Anders Eckman is gebeurd die overleed aan koorts in het Amazone-gebied. Hij kreeg van Marina's minnaar en baas mr. Fox de opdracht om uit te zoeken hoe het stond met de voortgang van het veldwerk van een oudere collega, professor Annick Swenson, tegen wie Marina enorm opkijkt. Swenson verschanst zich als een soort Diane Fossey bij een indiaanse stam die tot op hoge leeftijd nog kinderen krijgt. Als Marina in de jungle aankomt, blijkt ze zich tegen alle verwachtingen in prima staande te kunnen houden in extreme omstandigheden. Ze ontdekt het een en ander over zichzelf, haar vrienden en vakgenoten. Meeslepende en puntig geschreven roman met een verrassend einde. De broeierige sfeer van de jungle, de exotische cultuur en de personages komen levensecht over. Het boek doet denken aan Theroux' 'Muskietenkust' en Hoegs 'Smilla's gevoel voor sne…Lees verder

Over Ann Patchett

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Ann Patchett (Los Angeles, 2 december 1963) is een Amerikaans schrijver.

Biografie

Patchett werd geboren in Los Angeles en verhuisde op haar vijfde naar Nashville, Tennessee. Ze bezocht de Sarah Lawrence College en de University of Iowa Writers' Workshop. In 1990 studeerde ze aan de Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts, waar ze haar eerste roman schreef, The Patron Saint of Liars.

Haar derde roman, The Magician's Assistant, was genomineerd voor de Orange Prize for Fiction en leverde haar een Guggenheim Fellowship op. Voor haar volgende boek, de wereldwijde bestseller Bel Canto, ontving ze de PEN/Faulkner Award en de Orange Prize for Fiction. Dit boek behaalde een oplage van meer dan een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en werd vertaald in 30 talen, waaronder het Nederlands: Belcanto.

In haar memoires Truth & Beauty uit 2004 beschrijft Patchett haar vriendscha…Lees verder op Wikipedia