Braille
Nederlands

Alle gedichten

Anna Enquist (auteur)
Anna Enquist maakte begin jaren negentig een stormachtige entree in de literatuur, als dichter welteverstaan, want als romancier debuteerde zij pas halverwege de jaren negentig. De gedichten van Anna Enquist gingen in vele tienduizenden exemplaren over de toonbank. Het succes mag misschien verbazen gezien de doorgaans bescheiden verkoopcijfers van dichtbundels, feit is dat haar krachtige gedichten
Titel
Alle gedichten
Auteur
Anna Enquist
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
10 banden
Oorspr. uitgever
De Arbeiderspers
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het kleine poëziewereldje stond te schudden op haar grondvesten toen Anna Enquist (1945) haar opwachting maakte met 'Soldatenliederen' in 1991. De bundel werd direct bekroond met de C.Buddingh'-prijs voor debutanten, en is inmiddels aan zijn tiende druk toe. Even dacht de gevestigde orde toen nog aan een toevalstreffer, want waar kwam Enquist opeens vandaan? Maar nu vijftien jaar later is ze een van de meest gelezen dichters van ons land. In 'Alle gedichten' is de poëzie van haar zes bundels bijeengebracht. Na 'Soldatenliederen' verschenen ook nog: 'Jachtscènes', 'Een nieuw afscheid', 'Klaarlichte dag', 'De tweede helft' en 'De tussentijd.' Het werd tijd voor een kloeke bundel met prachtige gedichten. Enquist heeft met haar komst de poëziefobie, die vele lezers toch hebben, weggehaald. Of beter gezegd: weggeschreven.

Over Anna Enquist

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Anna Enquist (Amsterdam, 19 juli 1945) is het pseudoniem van de Nederlandse schrijfster en dichteres Christa Widlund-Broer. Ze is psychoanalytica en debuteerde in 1991 met de poëziebundel Soldatenliederen. Met haar eerste roman Het Meesterstuk (1994) vestigde ze meteen haar naam als schrijfster.

Veel romans en bundels van Enquist zijn ook uitgebracht als E-boek, grootletterboek of Luisterboek (voorgelezen door Enquist zelf) of Daisy-luisterboek, en daarnaast in diverse talen vertaald.

Biografie

Enquist groeide op in Delft als oudste kind en dochter van prof. dr. Lambertus Johannes Folkert Broer (1916-1991), hoogleraar in de aero- en hydrodynamica aan de TU Delft van 1949 tot 1960, daarna hoogleraar en vakgroepvoorzitter theoretische natuurkunde tot 1981 aan de Technische Universiteit Eindhoven, en Gabriëlle Elberta (Lina) van Delden (1916-2017). Enquist studeerde na het gymnasium-A klinische psycholog…Lees verder op Wikipedia