Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ijsdragers : roman

Anna Enquist (auteur)
+1
De ijsdragers : roman
×
De ijsdragers : roman De ijsdragers : roman

De ijsdragers : roman

Genre:
Psychologische novelle waarin de liefde een betekenisvolle rol speelt.
Titel
De ijsdragers : roman
Auteur
Anna Enquist
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2016 | Andere uitgaves
114 p.
ISBN
9789029504959 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Novelle over de teloorgang van 'een perfect, ijzig gezinnetje'. Nico is psychiater met een lichte midlifecrisis, Loes lerares klassieke talen. Hun adoptiedochter Maj, die hen, met name Nico, teleurstelde, is vlak voor haar eindexamen weggelopen en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. Het echtpaar praat niet over haar noch doet het echt pogingen om haar te zoeken. In plaats daarvan heeft Nico zich gestort op de reorganisatie van zijn psychiatrisch ziekenhuis en doet Loes verwoede pogingen het zand uit hun aan de rand van de duinen gelegen tuin weg te krijgen. Dit zand in hun tuin waar nauwelijks iets wil groeien, is een steeds weer in het verhaal opduikend symbool voor het echtpaar, hun 'verzande' huwelijk en hun liefde- en kinderloosheid. Een nogal sombere en vooral loodzware psychologische novelle, een heel licht uitgebreide uitgave van de oorspronkelijke novelle die in 2002 als Boekenweekgeschenk verscheen.

Over Anna Enquist

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Anna Enquist (Amsterdam, 19 juli 1945) is het pseudoniem van de Nederlandse schrijfster en dichteres Christa Widlund-Broer. Ze is psychoanalytica en debuteerde in 1991 met de poëziebundel Soldatenliederen. Met haar eerste roman Het Meesterstuk (1994) vestigde ze meteen haar naam als schrijfster.

Veel romans en bundels van Enquist zijn ook uitgebracht als E-boek, grootletterboek of Luisterboek (voorgelezen door Enquist zelf) of Daisy-luisterboek, en daarnaast in diverse talen vertaald.

Biografie

Enquist groeide op in Delft als oudste kind en dochter van prof. dr. Lambertus Johannes Folkert Broer (1916-1991), hoogleraar in de aero- en hydrodynamica aan de TU Delft van 1949 tot 1960, daarna hoogleraar en vakgroepvoorzitter theoretische natuurkunde tot 1981 aan de Technische Universiteit Eindhoven, en Gabriëlle Elberta (Lina) van Delden (1916-2017). Zij studeerde na het gymnasium-A klinische psychologie i…Lees verder op Wikipedia