Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het leven, maar dan beter : twee verhalen

Anna Gavalda (auteur), Floor Borsboom (vertaler)
+1
Het leven, maar dan beter : twee verhalen
×
Het leven, maar dan beter : twee verhalen Het leven, maar dan beter : twee verhalen

Het leven, maar dan beter : twee verhalen

Genre:
Twee verhalen over mensen die een nieuw leven beginnen.
Bevat
Mathilde
Yann
Onderwerp
Identiteit, Relaties
Titel
Het leven, maar dan beter : twee verhalen
Auteur
Anna Gavalda
Vertaler
Floor Borsboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La vie en mieux
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2015
221 p.
ISBN
9789044533804 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Soms kan alleen een harde dreun de leegte doorbreken, het leven weer bezielen. En die dreun krijgen midden twintigers Mathilde en Yann, zij na het verlies van haar tas met de € 10.000 van haar huisgenotes, hij braaf en gedwee als hij is, bij het warme onthaal door zijn buren. Terwijl Mathilde haar wilde, ongeremde verleden analyseert en vordert op haar zoektocht naar de eerlijke vinder en zichzelf, ziet Yann, 'demonstrateur' in een 'hightechtoko', zich in het tweede verhaal op zijn beurt geconfronteerd met zijn eigen tekortkomingen, met het verlangen grenzen te verleggen, uit te vliegen. Wat hij dus ook doet. De succesvolle Franse schrijfster (1970) weet hoe zij een feel good-verhaal moet opzetten, hoe zij de ontwikkeling van haar hoofdpersonen van binnenuit moet laten meebeleven. Dat de secondaire personages dan wel eens in clichés blijven hangen, soit. De stijl is eenvoudig met het nodige eigentijdse jargon en uitschieters in nadrukkelijke joligheid of weemoed. Haar existentiële boo…Lees verder

Over Anna Gavalda

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Anna Gavalda (Boulogne-Billancourt, 9 december 1970) is een Franse journaliste en schrijfster van novelles en romans voor volwassenen en jeugd.

Anna Gavalda groeide op in een buitenwijk van Parijs. In 1992 ontving ze de Prix du Livre Inter voor haar boek La plus belle lettre d'amour. Terwijl ze werkte als docente publiceerde ze haar eerste verzameling van novelles in 1999 onder de titel Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part, waarvoor ze in 2000 de Grand Prix RTL-Lire in ontvangst nam. Het boek werd een bestseller, het werd in 27 landen gepubliceerd en er zijn ten minste 1.885.000 exemplaren van verkocht. Het is in het Nederlands vertaald onder de titel Ik wilde dat er ergens iemand op mij wachtte.

Gavalda schreef nog meer bestsellers; Je l'aimais werd 1.259.000 maal verkocht en Ensemble, c'est tout ging 2.040.000 maal over de toonbank. Beide laatste boeken zijn verfilmd.

Naast het schrijven van boeken werkt…Lees verder op Wikipedia

Suggesties