Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De band tussen twee zussen en hun beide broers is, ook nu ze dertigers zijn en elkaar weinig zien, hecht gebleven.
Onderwerp
Familie
Titel
Pluk de dag
Auteur
Anna Gavalda
Vertaler
Mario Molegraaf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'échappée belle
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010
118 p.
ISBN
9789044616187 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op weg naar een feest in de auto leren we de personages kennen: een broer en zus en een bazige schoonzus. Na een tweede zus opgepikt te hebben valt de aankomst onder de feestgangers tegen, want broer twee is niet aanwezig. De lol is er af. Op een terras voor de kerk krijgen broer en zussen het idee om dan maar zelf voor de pret te zorgen en de ontbrekende broer op te zoeken, met achterlating van de schoonzus. Wanneer broer twee klaar is met zijn werk, neemt hij hen mee naar een bruiloft bij vrienden en tot besluit naar een zigeunerfeestje. Alle jeugdherinneringen komen weer boven bij het viertal, zorgeloze, verdrietige en leuke. Is het de laatste keer dat ze als viertal bijeen zijn? Gaan hun wegen zich nu scheiden? Een verhaal dat je al grinnekend in een ruk uitleest. Het is voor een groot publiek toegankelijk, omdat het vol herkenbare thema's staat. Smalle pocket; kleine druk.

Over Anna Gavalda

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Anna Gavalda (Boulogne-Billancourt, 9 december 1970) is een Franse journaliste en schrijfster van novelles en romans voor volwassenen en jeugd.

Anna Gavalda groeide op in een buitenwijk van Parijs. In 1992 ontving ze de Prix du Livre Inter voor haar boek La plus belle lettre d'amour. Terwijl ze werkte als docente publiceerde ze haar eerste verzameling van novelles in 1999 onder de titel Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part, waarvoor ze in 2000 de Grand Prix RTL-Lire in ontvangst nam. Het boek werd een bestseller, het werd in 27 landen gepubliceerd en er zijn ten minste 1.885.000 exemplaren van verkocht. Het is in het Nederlands vertaald onder de titel Ik wilde dat er ergens iemand op mij wachtte.

Gavalda schreef nog meer bestsellers; Je l'aimais werd 1.259.000 maal verkocht en Ensemble, c'est tout ging 2.040.000 maal over de toonbank. Beide laatste boeken zijn verfilmd.

Naast het schrijven van boeken werkt…Lees verder op Wikipedia