Een FBI-agente onderzoekt samen met een verwarde wetenschapper en zijn zoon over de hele wereld vreemde gebeurtenissen die 'Het patroon' vertonen
Bevat
Disc 1 A new day in the old town ; Night of desirable objects ; Fracure ; Momentum deferred ; Dream logic ; Earthling (Afl. 1-6)
Disc 2 Of human action ; August ; Snakehead ; Grey matters ; Johari Window ; What lies below (Afl. 7-12)
Disc 3 The bishop revival ; Jacksonville ; Peter ; Olivia. In the lab. With the revolver ; White tulip ; The man from the other side (Afl. 13-18)
Disc 4 Brown Betty ; Nort West passage ; Over there (part 1 & 2) (Afl. 19-22)
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2010
22 dl. in 4 blu-rays
Speelduur
22 x 44 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans
EAN
5051888067741 (box)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie uit 2009 van J. J. Abrams (Lost), Alex Kurtzman en Roberto Orci met in de hoofdrollen Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble en Lance Reddick. FBI-agente Olivia Dunham (Torv) moet noodgedwongen samenwerken met een geniale, maar gestoorde wetenschapper en diens onbetrouwbare zoon om een reeks mysterieuze gebeurtenissen op te lossen die 'Het patroon' vertonen en waar de geheimzinnige multinational Massive Dynamic achter lijkt te zitten. Deze gebeurtenissen betreffen zaken als telepathie, reanimatie, levitatie, tijdreizen en onzichtbaarheid, in de marge van de officiële wetenschap. Dirk Limburg (NRC 7-8-'10): '(...) Fringe is geen vervolg op Lost maar speelt ook met een raadsel dat groot genoeg is om de kijker seizoenenlang te boeien. Tegelijkertijd zijn de verhalen per aflevering ook spannend. Als Fringe ergens een vervolg op is, dan is het op X-Files, waarbij de dromerigheid van de jaren negentig is vervangen door eigentijdse actie. (...) Ook omdat Fringe…Lees verder

Over Anna Torv

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door flickr user Gage Skidmore

Anna Torv (Melbourne, 7 juni 1979) is een Australisch actrice.

Zij werd geboren in Melbourne, als kind van Susan en Hans Torv en heeft een jongere broer: Dylan. Ze is opgegroeid in de Gold Coast. Hier ging ze naar de Benowa State High School. Hierna ging ze naar de National Institute of Dramatic Art (NIDA). In december 2008 trouwde ze met Mark Valley (bekend van Fringe & Human Target), van wie ze in 2010 is gescheiden.

Externe link

  • (en)  Anna Torv in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia