Een FBI-agente onderzoekt samen met een verwarde wetenschapper en zijn zoon over de hele wereld vreemde gebeurtenissen die 'Het patroon' vertonen
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2011
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 528 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans
EAN
5051888084328

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie van J. J. Abrams (Lost), Alex Kurtzman en Roberto Orci met in de hoofdrollen Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble en Lance Reddick. FBI-agente Olivia Dunham (Torv) moet noodgedwongen samenwerken met een geniale, maar gestoorde wetenschapper en diens onbetrouwbare zoon om een reeks mysterieuze gebeurtenissen op te lossen die 'Het patroon' vertonen en waar de geheimzinnige multinational Massive Dynamic achter lijkt te zitten. Deze gebeurtenissen betreffen zaken als telepathie, reanimatie, levitatie, tijdreizen en onzichtbaarheid, in de marge van de officiële wetenschap. In seizoen 2 is aan het licht gekomen dat de vreemde gebeurtenissen samenhangen met zwakke plekken in de scheiding tussen ons universum en een paralleluniversum. In seizoen 3 zit Olivia gevangen in de andere wereld, terwijl haar dubbelganger haar plaats inneemt in de onze. Seizoen 3 (2010-2011) bevat 22 afleveringen, met extra's.

Over Anna Torv

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door flickr user Gage Skidmore

Anna Torv (Melbourne, 7 juni 1979) is een Australisch actrice.

Zij werd geboren in Melbourne, als kind van Susan en Hans Torv en heeft een jongere broer: Dylan. Ze is opgegroeid in de Gold Coast. Hier ging ze naar de Benowa State High School. Hierna ging ze naar de National Institute of Dramatic Art (NIDA). In december 2008 trouwde ze met Mark Valley (bekend van Fringe & Human Target), van wie ze in 2010 is gescheiden.

Externe link

  • (en)  Anna Torv in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia