Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tien dagen in een gestolen auto

Anna Woltz (auteur)

Tien dagen in een gestolen auto

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Camilla (11, ik-figuur) is niet blij als ze naar Zweden wordt gestuurd voor een logeerpartij. Daar aangekomen wordt ze opgepikt door twee broers in een blauwe Saab. Dat is het begin van een spannende vakantie. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Tien dagen in een gestolen auto
Auteur
Anna Woltz
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
06:06
Oorspr. uitgever
Leopold
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a416941

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Anna Woltz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Serge Ligtenberg

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en journalist. In 2016 won zij de Gouden griffel voor haar boek Gips.

Opleiding

Woltz heeft haar opleiding gevolgd aan de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum. Ze begon met schrijven toen ze twaalf jaar oud was. Haar verhalen verdwenen toen nog diep in een kast en waren niet bedoeld voor publicatie. Toen ze vijftien jaar oud was besloot ze te schrijven over een onderwerp waar ze wat van af wist: het leven op school. In de Volkskrant publiceerde zij een jaar lang onder de naam Rebecca Maart wekelijks een column over het leven op het Haagse Gymnasium Haganum. Aan het einde van het jaar werden de columns gebundeld in het boekje Overleven in 4b. Haar eerste kinderboek, Alles kookt over, schreef Woltz toen zij zeventien jaar oud was. De verhalen voor dit boek bedacht ze in de keuken, als ze haar handen niet kon g…Lees verder op Wikipedia