Braille
Nederlands
"In ""Agnes Grey"" heeft de schrijfster haar ervaringen verwerkt uit de periode 1839-1845. Ze werkte toen als gouvernante. Agnes groeit op in een predikantengezin. Wanneer het gezin in geldnood komt, wordt zij gouvernante om een financiële bijdrage te kunnen doen. Haar eerste job is een hel, de tweede valt, hoewel niet makkelijk, toch mee. Haar werkkring zal na de dood van haar vader, wanneer ze s
Onderwerp
Brontë, Anne
Titel
Agnes Grey
Auteur
Anne Brontë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Agnes Grey
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1997
10 banden
Oorspr. uitgever
BoekWerk
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Anne Brontë

Anne Brontë (Thornton, 17 januari 1820 – Scarborough, 28 mei 1849) was een Brits schrijfster, de jongste van drie beroemde gezusters Brontë, die romans schreven over het Victoriaanse betere milieu waarin zij leefden.

Ze werd geboren in een dorp in Thornton, Yorkshire, in Engeland en overleed in de kustplaats Scarborough net als Emily aan tuberculose. Van Charlotte Brontë wordt beweerd dat ook zij aan tuberculose overleed, maar vermoedelijk ging het hier om zwangerschapscomplicaties. Scarborough was ook de setting van haar twee boeken. Ze ligt begraven op de St. Mary's Churchyard aldaar.

Annes poëzie werd samen met die van haar twee zusters, Charlotte en Emily, uitgebracht in 1845 onder het pseudoniem Acton Bell.

Werken

  • Agnes Grey (1847)
  • De huurster van Wildfell Hall, oorspronkelijke titel The Tenant of Wildfell Hall (1848)
Lees verder op Wikipedia