Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zoeken naar JJ

Anne Cassidy (auteur)
+1
Zoeken naar JJ
×
Zoeken naar JJ Zoeken naar JJ

Zoeken naar JJ

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 17-jarige Alice Tully heeft zes jaar geleden een leeftijdsgenote vermoord. Deze vreselijke geschiedenis achtervolgt haar nog altijd, hoe zeer ze die ook probeert te vergeten. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Dood, Criminaliteit
Titel
Zoeken naar JJ
Auteur
Anne Cassidy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Looking for JJ
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2006 | Andere uitgaves
270 p.
ISBN
90-8568-282-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anne Cassidy schreef een boek met een formidabel opgebouwde spanningsboog, dat ook menig volwassene met plezier zal lezen.

Het taalgebruik is niet haar sterkste kant. Je komt veel lelijke woorden en zinnen tegen, of komt dat op het conto van de vertaalster? "Ze liet haar hoofd ermee [met muziek] vullen" en "Er was geen seks geweest". Ook legt Cassidy te veel uit en zegt ze veel dubbelop. Daarnaast vertelt ze meer dan ze toont. En toch boeit Zoeken naar JJ van begin tot einde.

In deel I is Alice Tully aan het woord. Ze is 17 jaar en woont bij Rosie, die duidelijk niet haar moeder is. Alice werkt in een restaurant en volgt de berichtgeving in de media over een zekere Jennifer Jones op de voet. Jennifer is een meisje dat zes jaar geleden, ze was toen elf jaar, haar vriendinnetje vermoord heeft. Binnenkort komt ze vrij. Een twintigtal pagina's tast je in het ongewisse waar Alices obsessie met Jennifer vandaan komt, totdat duidelijk wordt dat Alice en Jennifer dezelfde…Lees verder
Dit boek bestaat uit twee verhalen, verdeeld over vier delen. In het eerste, derde en vierde deel maken we kennis met de 17-jarige Alice Tully die binnenkort naar de universiteit gaat, een bijbaantje in een café en een vriendje heeft. Het tweede deel speelt zes jaar terug en is gewijd aan Jennifer Jones. Dit toen 10-jarige meisje heeft een leeftijdgenote vermoord. We vernemen over haar trieste jeugd met haar alleenstaande, zichzelf prostituerende moeder. Jennifer is zes maanden geleden vervroegd uit de gevangenis gekomen. Ze kreeg toen direct een nieuwe identiteit om haar te beschermen tegen de boulevardpers zodat ze een nieuw leven zou kunnen opbouwen als Alice Tully. De auteur stemt in dit spannende boek lezers tot nadenken over de onvergeeflijke maar plausibele en invoelbare motieven van een tragische moordenares. Die slaagt er ook na het uitzitten van haar straf nauwelijks in weer een normaal leven te voeren. Met dit boek was de auteur genomineerd voor zeven prijzen en won zij de …Lees verder