Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De winter van 2009. In een besneeuwde buitenwijk van Dublin herinnert Gina zich de combinatie van toeval en lust waardoor ze jaren eerder voor haar grote liefde Seán viel. Terwijl het leven buiten stil lijkt te staan, denkt Gina terug aan het begin van hun buitenechtelijke affaire en hun ontmoetingen in hotelkamers: eindeloze, geheime, gelukzalige middagen vol gevoelens van ontkenning en schuld.
Titel
De vergeten wals
Auteur
Anne Enright
Vertaler
Liesbeth Teixeira De Mattos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The forgotten waltz
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011
253 p.
ISBN
9789023465997 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gina Moyniham (34), in Dublin werkzaam in de IT, kijkt in 2009 terug op haar relatie met Sean Vallely. In 2002 leerde ze hem kennen op een feest van haar zus en zwager. Gina was daar met haar man en zag Sean die er met zijn vrouw en dochter Evie (5) was. Ze vielen elkaar op, maar zagen elkaar pas drie jaar later terug tijdens een vakantie, ook weer bij Gina’s zus. Dat leidt tot een stiekeme relatie die zich vaak in hotelkamers afspeelt, tot ze verliefd worden en hun partners verlaten om te gaan samenwonen. Maar dan begint de aantrekkingskracht te verbleken, is er de grote invloed van de breekbare Evie en de vraag of de liefde standhoudt. De vroegere televisieproducer en regisseur (1962) is een belangrijk Iers auteur. Haar vierde roman ‘The Gathering’ werd bekroond met Man Booker Prize 2007. Ook dit is een prachtige roman, die een indringend beeld geeft van een relatie. Een echte spanningsboog is er niet, maar de subtiele beschrijving van de liefde, de dood van Gina’s moeder en het con…Lees verder

Over Anne Enright

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Anne Teresa Enright (FRSL) (Dublin, 11 oktober 1962) is een Ierse schrijver. Zij publiceerde zeven romans, veel korte verhalen en het non-fictie boek Making Babies: Stumbling into Motherhood, dat de weerslag is van haar tijd in Dublins kraamklinieken. Haar thema's variëren van engelen, familie, liefde, bevalling, moederschap tot de rooms-katholieke kerk en de vrouwelijke lichaamsvorm. Enright ontving in 2007 de Booker Prize voor haar roman The Gathering.

Zij is gehuwd met Martin Murphy, toneelregisseur van het Pavilion Theatre in Dún Laoghaire, en woont in Bray (County Wicklow). Samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jeugd

Anne Enright werd geboren in Dublin en ging naar St. Louis High School, in de wijk Rathmines. Met een internationale beurs behaalde zij in twee jaar een International Baccalaureate aan het Lester B. Pearson United World College of the Pacific in Victoria (Brits-Columbia)…Lees verder op Wikipedia