Boek
Engels

The forgotten waltz

Anne Enright (auteur)

The forgotten waltz

Genre:
In de nadagen van de Ierse Celtic Tiger-welvaart kijkt een 34-jarige vrouw terug op haar relatie met een gehuwde man en zijn dochtertje.
Titel
The forgotten waltz
Auteur
Anne Enright
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Cape, 2011 | Andere uitgaves
229 p.
ISBN
9780224089043 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de nadagen van de Celtic Tiger-welvaart kijkt de ik-verteller, de 34-jarige Gina Moynihan, terug op haar verhouding met Seán, de buurman van haar zus, en de band die ze heeft opgebouwd met Seáns dochtertje Evie, die zich, na bij een val van een schommel een (veronderstelde) hersenbeschadiging te hebben opgelopen, ontwikkelt van ‘moeilijk’ kind tot onuitstaanbare puber. De relatie neemt Gina zo in beslag dat zelfs de dood van haar moeder als een haast terloopse gebeurtenis wordt beschreven. Door het gekozen eenzijdige perspectief komt Gina bij de lezer over als een egocentrische, onsympathieke vrouw. Dit is Enright (Booker Prize 2007 voor ‘The gathering’*) op haar best: de karakters staan in dienst van Gina’s ego; zelfs een partner wordt als een soort accessoire gezien. Elk van de 19 hoofdstukken heeft de titel van een popsong (‘Crying in the chapel’, ‘Save the last dance for me’), waarvan de romantische strekking vrijwel haaks op de berekenende acties van de hoofdpersonen staat. Ee…Lees verder

Over Anne Enright

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Anne Teresa Enright (FRSL) (Dublin, 11 oktober 1962) is een Ierse schrijver. Zij publiceerde zeven romans, veel korte verhalen en het non-fictie boek Making Babies: Stumbling into Motherhood, dat de weerslag is van haar tijd in Dublins kraamklinieken. Haar thema's variëren van engelen, familie, liefde, bevalling, moederschap tot de Rooms-katholieke kerk en de vrouwelijke lichaamsvorm. Enright ontving in 2007 de Booker Prize voor haar roman The Gathering.

Zij is gehuwd met Martin Murphy, toneelregisseur van het Pavilion Theatre in Dún Laoghaire, en woont in Bray (County Wicklow). Samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jeugd

Anne Enright werd geboren in Dublin en ging naar St. Louis High School, in de wijk Rathmines. Met een internationale beurs behaalde zij in twee jaar een International Baccalaureate aan het Lester B. Pearson United World College of the Pacific in Victoria (Brits-Columbia)…Lees verder op Wikipedia