Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het genoegen van Eliza Lynch

Anne Enright (auteur)
Een knappe Ierse weet in de 19e eeuw in Parijs een steenrijke revolutionair te betoveren met haar lichaam, seks en mooie kostuums en reist met hem af naar naar Paraguay.
Titel
Het genoegen van Eliza Lynch
Auteur
Anne Enright
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pleasure of Eliza Lynch
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
10 banden
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische, op feiten gebaseerde, roman, over de aantrekkelijke, Ierse Eliza Lynch die in Parijs de steenrijke revolutionair Francisco Solano López (later president) uit Paraguay weet te verleiden en met hem meegaat naar Paraguay. Beladen met prachtige kostuums, juwelen en andere luxe artikelen zoals een piano, varen zij per schip de oceaan over en vervolgens de rivier af naar de hoofdstad van Paraguay, Asunción. Maar Asunción valt tegen, het is een primitief en bekrompen koloniaal stadje waar het huwelijk in hoog aanzien staat en niet iedereen dus even blij is met de mooie Ierse maîtresse van López die al gauw een buitenechtelijke zoontje ter wereld brengt. Gelukkig is er ook de aan alcohol verslaafde Schotse dokter Stewart die een zwak heeft voor de mooie Eliza. Mooi geschreven, zeer sfeervolle roman, soms te mooi en sfeervol; dan lijken de werkelijke gebeurtenissen, o.a. de politieke ontwikkelingen in het roerige Zuid-Amerikaanse staatje, bedolven te worden onder de mooie zinnen e…Lees verder

Over Anne Enright

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Anne Teresa Enright (FRSL) (Dublin, 11 oktober 1962) is een Ierse schrijver. Zij publiceerde zeven romans, veel korte verhalen en het non-fictie boek Making Babies: Stumbling into Motherhood, dat de weerslag is van haar tijd in Dublins kraamklinieken. Haar thema's variëren van engelen, familie, liefde, bevalling, moederschap tot de rooms-katholieke kerk en de vrouwelijke lichaamsvorm. Enright ontving in 2007 de Booker Prize voor haar roman The Gathering.

Zij is gehuwd met Martin Murphy, toneelregisseur van het Pavilion Theatre in Dún Laoghaire, en woont in Bray (County Wicklow). Samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jeugd

Anne Enright werd geboren in Dublin en ging naar St. Louis High School, in de wijk Rathmines. Met een internationale beurs behaalde zij in twee jaar een International Baccalaureate aan het Lester B. Pearson United World College of the Pacific in Victoria (Brits-Columbia)…Lees verder op Wikipedia