Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het weer van gisteren

Anne Enright (auteur)
+1
Het weer van gisteren
×
Het weer van gisteren Het weer van gisteren

Het weer van gisteren

Genre:
Bundel korte verhalen over vrouwen van diverse leeftijden die worstelen met seks, dood en familiebanden.
Onderwerp
Vrouwen
Titel
Het weer van gisteren
Auteur
Anne Enright
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Taking pictures
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008
242 p.
ISBN
9789023430025

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oorspronkelijke titel van deze bundel van de Ierse Booker Prize winnares van 2007 typeert uitstekend deze negentien verhalen, die oorspronkelijk verschenen in tijdschriften en bloemlezingen of als hoorspel werden uitgezonden. Het zijn opnames uit de levens van de vrouwelijke hoofdpersonen, zonder veel voorgeschiedenis en veelal met een open eind. Enrights personages hebben te maken met overspel, moeizame relaties met partners, ouders, vrienden en buren, slechte of onverschillige seks (‘Seks is niets anders dan een snelkoppeling’), en verwachten over het algemeen niet al te veel meer van het bestaan. Ze staan wat hoekig en cynisch in het leven en die termen zijn ook goede kwalificaties voor Enrights schrijfstijl, die verder gekenmerkt wordt door plastische beschrijvingen van seks en lichaamsfuncties. De bundel bevat een aantal haarscherpe schetsen, maar er zijn ook verhalen die de lezer onverschillig laten. Vrij kleine druk.

Over Anne Enright

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Anne Teresa Enright (FRSL) (Dublin, 11 oktober 1962) is een Ierse schrijver. Zij publiceerde zeven romans, veel korte verhalen en het non-fictie boek Making Babies: Stumbling into Motherhood, dat de weerslag is van haar tijd in Dublins kraamklinieken. Haar thema's variëren van engelen, familie, liefde, bevalling, moederschap tot de Rooms-katholieke kerk en de vrouwelijke lichaamsvorm. Enright ontving in 2007 de Booker Prize voor haar roman The Gathering.

Zij is gehuwd met Martin Murphy, toneelregisseur van het Pavilion Theatre in Dún Laoghaire, en woont in Bray (County Wicklow). Samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jeugd

Anne Enright werd geboren in Dublin en ging naar St. Louis High School, in de wijk Rathmines. Met een internationale beurs behaalde zij in twee jaar een International Baccalaureate aan het Lester B. Pearson United World College of the Pacific in Victoria (Brits-Columbia)…Lees verder op Wikipedia