Boek
Engels

What are you like ?

Anne Enright (auteur)

What are you like ?

Een Ierse vrouw, die is opgevoed door haar vader en stiefmoeder, heeft moeite met het bepalen van haar identiteit, zeker als ze een foto vindt van haarzelf als 12-jarige, die niet precies op haar lijkt.
Titel
What are you like ?
Auteur
Anne Enright
Taal
Engels
Uitgever
London: Cape, 2000 | Andere uitgaves
259 p.
ISBN
0-224-06063-5

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek speelt zich af in Dublin, Londen en New York tussen 1965 en 1987. De 20-jarige Ierse Maria groeit op bij haar vader en stiefmoeder; haar moeder is overleden in het kraambed. Ze wordt voor het eerst verliefd op een man in New York. Als ze op een dag in zijn spullen snuffelt, stuit ze op een foto van zichzelf als twaalfjarig meisje. Alleen is zij het niet echt. Dit is het begin van een zoektocht naar haar eigen identiteit en die van het meisje op de foto. Tweede roman van de Ierse schrijfster die na een verhalenbundel "The portable virgin"* gepubliceerd te hebben in 1991 de Rooney Prize won met "The wig my father wore"**.Droefgeestig boek over familierelaties, adoptie en identiteitscrises op een bijzondere en subtiele manier geschreven. Dit boek staat op de nominatie voor de Whitbread Award 2000.

Over Anne Enright

CC BY 3.0 - Foto van/door Hpschaefer

Anne Teresa Enright (FRSL) (Dublin, 11 oktober 1962) is een Ierse schrijver. Zij publiceerde zeven romans, veel korte verhalen en het non-fictie boek Making Babies: Stumbling into Motherhood, dat de weerslag is van haar tijd in Dublins kraamklinieken. Haar thema's variëren van engelen, familie, liefde, bevalling, moederschap tot de Rooms-katholieke kerk en de vrouwelijke lichaamsvorm. Enright ontving in 2007 de Booker Prize voor haar roman The Gathering.

Zij is gehuwd met Martin Murphy, toneelregisseur van het Pavilion Theatre in Dún Laoghaire, en woont in Bray (County Wicklow). Samen hebben zij een zoon en een dochter.

Jeugd

Anne Enright werd geboren in Dublin en ging naar St. Louis High School, in de wijk Rathmines. Met een internationale beurs behaalde zij in twee jaar een International Baccalaureate aan het Lester B. Pearson United World College of the Pacific in Victoria (Brits-Columbia)…Lees verder op Wikipedia