Jane heeft de bruiloften van al haar vriendinnen perfect geregeld, maar zelf heeft ze minder geluk in de liefde
Titel
27 dresses
Regisseur
Anne Fletcher
Acteur
Katherine Heigl
Taal
Engels
Parallelle titel
Twenty seven dresses
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans
EAN
8712626039433

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische komedie van Anne Fletcher (Step up) met in de hoofdrollen Katherine Heigl (Grey's anatomy, Knocked up) en James Marsden (Hairspray). Jane is een alleenstaande New Yorkse van tegen de dertig die al voor zevenentwintig vriendinnen de bruiloften tot in de puntjes verzorgd heeft. Zelf is ze verliefd op haar baas, die geen aandacht voor haar heeft. Dan kruist een cynische journalist haar pad die een verhaal wil schrijven over Jane's merkwaardige 'hobby'. De recensenten zijn kritisch. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 6-3-'08): '(...) Met suikerzoete romantiek, een klein beetje venijn en een clichématig verloop heeft 27 Dresses alles wat je van een romantische komedie mag verwachten. (...)' In de extra's veel aandacht voor de aankleding van de film.

Over Anne Fletcher

Anne Fletcher (Detroit, 1 mei 1966) is een filmregisseur. Naast regisseren staat ze ook bekend vanwege de choreografie die ze verzorgde voor vele films.

Filmografie

  • The Flintstones (1994)
  • The Mask (1994)
  • Casper (1995)
  • Buffy the Vampire Slayer (1997, televisieserie)
  • George of the Jungle (1997)
  • Boogie Nights (1997)
  • A Life Less Ordinary (1997)
  • Anastasia (1997)
  • Almost Heroes (1998)
  • Blast from the Past (1999)
  • She's All That (1999)
  • The Out-of-Towners (1999)
  • Dudley Do-Right (1999)
  • Judging Amy (1999, televisieserie)
  • Bring It On (2000)
  • Grosse Pointe (2000, televisieserie)
  • The Family Man (2000)
  • The Wedding Planner (2001)
  • Monkeybone (2001)
  • The Trumpet of the Swan (2001)
  • Six Feet Under (2001, televisieserie)
  • Maybe It's Me (2001, televisieserie)
  • Lees verder op Wikipedia