Lettertype dyslexie
Nederlands

Het Achterhuis

Anne Frank (auteur), Mirjam Pressler (samensteller), Otto Frank (samensteller)
Anne Frank is een Joods meisje, dat in de Tweede Wereldoorlog met haar ouders, zusje en anderen ondergedoken is in een achterhuis op een Amsterdamse gracht. Ze schrijft in haar dagboek over alles wat haar van haar 13e tot haar 15e jaar bezighoudt. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.
Titel
Het Achterhuis / Anne Frank ; editie Mirjam Pressler (versie d) ; bewerkte uitgave van de versie van Otto H. Frank (versie c)
Auteur
Anne Frank
Samensteller
Mirjam Pressler Otto Frank
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2020 | Andere uitgaven
357 p. : ill.
ISBN
9789463244596 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het 13-jarige Joodse meisje Anne Frank schrijft in haar dagboek dat ze Kitty noemt, zo'n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint. In de brieven worden alle kanten van het onderduiken belicht en zonder enkele schroom weergegeven. Alledaagse dingen zoals het eten, het slapen, de dagindeling, familierelaties worden besproken. Ook de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld worden van commentaar voorzien. Maar voor een groot deel is de schrijfster met zichzelf bezig, midden in de puberteit en dan in deze unieke omstandigheden. Deze editie is gebaseerd op de wetenschappelijke editie (1986); de oorspronkelijk door Otto Frank te openhartig geachte passages zijn toegevoegd; het taalgebruik van Anne is zo veel mogelijk gehandhaafd. Dit vrij omvangrijke verhaal is gedrukt in lettertype Dyslexie. De zinnen zijn rechts niet uitgelijnd, maar de bladspiegel oogt erg vol. Op het omslag een vrij donkere foto van…Lees verder

Over Anne Frank

Annelies Marie (Anne) Frank (Frankfurt am Main, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, februari 1945) was een Duits en later statenloos Joods meisje dat wereldberoemd is geworden door haar dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in het achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Zij stierf vermoedelijk in februari 1945 aan vlektyfus in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar officiële sterfdatum is echter door de Nederlandse autoriteiten vastgesteld op 31 maart 1945. Haar dagboek is postuum gepubliceerd en is een van de meest gelezen boeken ter wereld. Door haar dagboek is Anne Frank internationaal een symbool geworden van de Holocaust, de moord op zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anne Frank is opgenomen in de Canon van Nederland als een van de vijftig thema's van de Nederlandse geschiedenis.

Leven

Eerste levensjaren

Anne Frank werd op…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek