Tijdens een sneeuwstorm worden in een afgelegen hotel in het noorden van Noorwegen twee moorden gepleegd.
Titel
1222
Auteur
Anne Holt
Vertaler
Marlaine Delargy
Taal
Engels
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
1222
Uitgever
London: Corvus, 2011
352 p.
ISBN
9781848876095 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een trein ontspoort in tijdens een zware sneeuwstorm in Noorwegen. Zo'n 200 treinreizigers vinden onderdak in een berghotel. Vanwege het almaar slechter wordende weer kunnen hulptroepen het hotel niet bereiken. De situatie wordt er niet beter op als er een moord wordt gepleegd op een bekende televisiedominee. Immers een van de aanwezigen moet de moordenaar zijn. Hanne Wilhelmsen, een gehandicapte ex-politie-inspecteur zet haar ervaring in om alvast voorwerk te verrichten, zodat de politie het later van haar kan overnemen. Terwijl het hotel nog verder ingesneeuwd raakt, vindt een tweede moord plaats. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Hanne en doordat zij aan haar rolstoel is gekluisterd, is het ook letterlijk een ander gezichtspunt. De auteur heeft een interessante setting gecreëerd waarin mensen noodgedwongen met elkaar in een hotel zitten, met als gevolg een explosieve atmosfeer. Dit is het achtste deel uit de Hanne Wilhelmsenreeks van een Noorse auteur die zelf al…Lees verder

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie