Boek
Nederlands

Blinde godin

Anne Holt (auteur)
Een jonge vrouwelijke rechercheur van politie in Oslo wordt geconfronteerd met de brute moord op een junk.
Titel
Blinde godin
Auteur
Anne Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Blind gudinne
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Areopagus, 2006 | Andere uitgaves
345 p.
ISBN
9789085640967

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Blinde Godin'(een verwijzing naar 'Vrouwe Justitia') is de eerste in het Nederlands vertaalde (debuut)roman van de Noorse schrijfster Anne Holt (1958). Hij speelt in Oslo en begint met een brutale moord. De rechercheur Hanne Wilhelmsen, jong, mooi, sterk, lesbisch en verknocht aan haar roze Harley Davidson wordt belast met het onderzoek. Wat eerst op een routinezaak lijkt, ontwikkelt zich al gauw tot 'vuurwerk' in de vorm van een narcotica-netwerk, reikend tot in de hoogste politiek-maatschappelijke kringen. Als 'insider' (zij werkte als advocaat en bij de politie en was van '96-'97 Noors minister van justitie) beschrijft Holt het frustrerende politiewerk, machtsmisbruik door politiek en advocatuur en de vermoeiende bureaucratie. Briljant en meeslepend combineert zij actie en spanning met dramatiek, realisme en scherpe maatschappijkritiek! Een goed vertaalde, verfrissende en actuele policier. Gebonden, kleine druk.

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie