Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De muil van de leeuw

Anne Holt (auteur), Berit Reiss-Andersen (auteur)
Een Noorse politie-inspecteur keert terug van een vakantie in Amerika om haar collega te helpen de raadselachtige dood van de nieuwe Noorse vrouwelijke minister-president op te lossen.
Titel
De muil van de leeuw
Auteur
Anne Holt Berit Reiss-Andersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Lovens gap
Uitgever
Breda: De Geus, 2005 | Andere uitgaves
410 p.
ISBN
90-445-0761-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 'Hittegolf' en 'Het verschrikkelijke kind'* heeft deze politieroman van de Noorse schrijfster en voormalig minister van justitie (1958) opnieuw politierechercheur Hanne Wilhelmsen als hoofdpersoon. Hanne is eigenlijk op vakantie in Amerika, maar komt terug naar Oslo, om haar collega Billy T. te helpen de raadselachtige dood van de nieuwe Noorse vrouwelijke minister-president op te lossen. Een groep rechts-radicalen lijkt bij de zaak betrokken te zijn. Bijna gelijktijdig pleegt een lid van het hoogste Noorse rechtscollege zelfmoord. Ooit was hij voorzitter van een commissie die tot taak had de de plotselinge dood van zuigelingen te onderzoeken. Hierbij speelden verontreinigde entstoffen een rol. Onder de slachtoffers bevond zich ook een dochter van de minister-president. Opnieuw slaagt Holt erin (nu samen met een co-auteur) de karakters overtuigend neer te zetten en de verhaallijnen met succes af te wikkelen. Spannend en overtuigend geschreven met een behoorlijke portie maatschappel…Lees verder

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie