Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Tijdens een zeer warme periode in mei en juni wordt een vrouwelijke politie-inspecteur in Oslo tot wanhoop gebracht door een reeks bloedige gebeurtenissen.
Titel
Hittegolf
Auteur
Anne Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Salige er de som torster
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2000
276 p.
ISBN
90-5542-619-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Samen met b.v. K. Smage en U. Lindell staat de Noorse schrijfster en voormalige minister van justitie garant voor een spannende misdaadroman met grote sociale bewogenheid en sterke vrouwen in de hoofdrol. Op 1/3 minder bladzijden dan haar debuut-policier 'Blinde godin' (1997) lukt het de auteur weer een bloedstollend en goed gecomponeerd verhaal neer te zetten. Tijdens een uitzonderlijk warme periode in mei en juni brengen een reeks 'zaterdagsslachtingen' met heel veel bloed maar zonder slachtoffers en een brutale verkrachting de doortastende, lesbische rechercheur Hanne Wilhelmsen en haar collega's van de politie van Oslo de wanhoop nabij. Wat is de betekenis van de geheimzinnige in het bloed geschreven cijfers? Welke rol speelt de kleine, bange Iraanse vrouw? Ondanks frustratie en overwerk weet de politie de dader op het spoor te komen. Verdriet en wraakgevoelens hebben echter een andere logica. Deze wedloop verliest de politie. De kern van het boek draait dan ook om de relatie tuss…Lees verder

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie